NAROD JE MISLIO DA JE DANKA TITOVA ĆERKA! Naslednica MARŠALA se udala za POLITIČARA, a prvo mu je REKLA NE!
Danka Novović, Foto: Printscreen

ISTINITA PRIČA

NAROD JE MISLIO DA JE DANKA TITOVA ĆERKA! Naslednica MARŠALA se udala za POLITIČARA, a prvo mu je REKLA NE!

Danka Novović preminula je u 76. godini u Beogradu. Bila je jedna je od naših najpoznatijih spikera, sinonim za besprekornu dikciju, uverljivost, tačnost, preciznost, za TV novinarstvo.

Objavljeno: 14:47h

Rodila se u Prokuplju 1943. godine. Njeno detinjstvo vezano je za Beograd gde je upisala Pravni i Filozofski fakultet. Ima odlučnost jednog advokata i uverljivost jednog filozofa, ali nije odabrala da se bavi ni advokaturom ni filizofijom. Rešila je da bude spiker i sa tom odlukom nije pogrešila.

Gledaoci su je u toj ulozi obožavali. Voleli su je da je slušaju, ali i da je gledaju. Daleko je dopirala njena reč, baš kao i lepota. Završila je Danka i u jednoj pesmi: u čuvenom hitu Tome Zdravkovića "Danka". Voleo ju je Toma, ali su i mnogi drugi muškarci maštali o njoj!

foto: Printscreen

Sama Danka je bila veliki boem. Za sebe kaže i da je veliki lafčina. Oni koji su je pre više decenija sreli u Sent Moricu, gde je odmarala, znaju je možda i kao "Titovu ćerku", budući da su je zbog sjajne garderobe koju je nosila, mnogi pogrešno ocenili kao naslednicu čuvenog maršala.

Ne krije Danka ni da je bila sjajna u smišljanju fora. Dosetljivosti joj nikada nije nedostajalo. Na jednom ludom dočeku osamdesetih, na kojem je lumpovala do zore, srela je svoh supruga.

"Lumpovala sam bez ideje da ću se ikad udati, ali mi je prišao tadašnji pomoćnik ministra ekonomije Milan Žikelić i rekao mi da nikako ne može da skrene pogled sa mene. Kao što sam samu sebe „izbaksuzirala“ na početku večeri, kasnije sam se udala za njega. Dokazao je da voli mene, a ne moj posao. Posle dvadeset godina kvalitetnog braka, putevi su nam se razišli i razveli smo se. Sada smo najbolji prijatelji", ispričala je tada Danka.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.