KRENUO SAM IZ DUBOKOG MINUSA, A NE OD NULE! Poslednji intervju Miše Janketića koji će vas RASPLAKATI!
Miša Janketić, Foto: Printscreen

in memoriam

KRENUO SAM IZ DUBOKOG MINUSA, A NE OD NULE! Poslednji intervju Miše Janketića koji će vas RASPLAKATI!

Imao je teško detinjstvo

Objavljeno: 11:38h

Jedan od poslednjih bardova srpske glumačke scene Mihailo Miša Janketić u poslednjem intervjjuu za "Blic" otvorio je dušu i progovorio o teškom detinjstvu.

Slavnom glumcu početak života obeležila je velika porodična tragedija. U Drugom svetskom ratu ostao je bez porodice, a utehu i novu radost života pronašao je kasnije u svojim potomcima, ali i u glumačkom pozivu.

- Kad čovek počne život u tragediji, onda u mladosti stekne užasni strah. Teško se s tim živi i pozorište je bilo idealno mesto da oporavim duhovnost, da se rasteretim i da se, hajde da malo budemo i patetični, na neki način sakrijem od surovosti života. Tako da sam ja u pozorištu pronašao životni put, ostvarujući svoje uloge i uporedo ostvarujuću svoju porodicu. Zapravo, sa svoje četvoro dece sam uspeo da povratim moju mrtvu familiju. Čak sam im davao i ta imena, jer sam smatrao da su moja deca bila dug prema nestaloj mojoj porodici. I povratio sam je, tako da su moja deca sada i unuci - priznao je Miša Janketić.

foto: Printscreen

U poslednjem intervjuu čuveni Gavrilo iz “Boljeg života” govorio je i o svom sinu Marku Janketiću, koji se popu oca uspešno bavi glumom.

Na pitanje dali će ga Marko prevazići u glumi rekao je:

- Oduvek govorim da ne može čovek nikako biti dobar otac ako mu sin ne bude bolji od njega.

Na život je gledao vskromno, a tako je gledao i na svoja glumačka dostignuća, zbog kojih bi se mnogi hvalili.

- Ja sam od života dobio mnogo više nego što sam se nadao, a nešto manje nego što sam mogao. Kasno sam stao na noge. Morao sam da krećem ne od nule nego iz dubokog minusa, tako da je moj skor pozitivan - rekao je glumački velikan.

Osim za glumu, Janketić je pokazao i talenet za boks, kada se spremao za ulogu u pozorišnoj predstavi “Kad su cvetale tikve”.

- Trenirao sam boks mesecima, i to po šest sati dnevno. Trenirao sam sa čuvenim trenerom Bogdanovićem, koji je jedanput izjavio da sam na kraju slobodno mogao da boksujem za reprezentaciju u polusrednjoj kategoriji - ispričao je glumac, koji nas je danas napustio u 80. godini života.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.