Vučić o Siniši Malom, naoružanju iz Rusije, povećanju plata...

nekoliko pitanja za premijera

Vučić o Siniši Malom, naoružanju iz Rusije, povećanju plata...

Ako Mali ima dva stana, biće smenjen * Kupićemo oružje od Rusa * Plate ćemo povećati koliko možemo
Objavljeno: 14:16h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da gradonačelnik Beograda Siniša Mali više neće biti na toj funkciji ako nadležni organi utvrde da je tačan "deseti deo optužbi" protiv gradonačelnika. - Ako je deset odsto toga tačno, dakle da ima dva stana, umesto jedan, on ne može da bude gradonačelnik, ako je krao moraće da odgovara i bilo šta da je uradio protivzakonito, pa čak i ako dođe do zastarelosti postupka, on neće biti gradonačelnik - rekao je Vučić novinarima u Beogradu. Poznati čitaju tvitove o sebi: Siniša Mali o 24 stana, bugarskim sponzorušama, njivama i kuhinjama (VIDEO) Dodao je i da Mali neće biti na funkciji gradonačelnika ukoliko se pokaže da je bio u sukobu interesa, odnosno da je bio direktor of šor kompanija 2014. i 2015. godine kada je bio i gradonačelnik.

Fonet
- Ali, plašim se da ćete da dobijete drugačiji odgovor, ali ću razgorvarati i s bugarskim državnim organima - poručio je Vučić Odluka MMF o povećanju plata i penzija Premijer se osvrnuo i na odluku MMF i dodao da ne dozvoljavaju veće plate u Vojsci Srbije i MUP-u. - Znam šta je moja ideja, za koliko da se u kom sektoru i kome poveća. Videćemo šta će MMF da kaže. Znam samo da su oni proitiv povećanja za MUP i vojsku. To je ono što znam sigurno, ali ne mogu da kažem da u potpunosti to viđenje delim - rekao je Vučić nakon otvaranja trafo stanice u Mirijevu odgovarajući na pitanje koliko će biti povećane plate i penzije.
Na kraju je dodao da će povećanja biti u svakom slučaju, ali da treba polako i da sve zavisi od nas. Na pitanje o kupovini naoružanja od Ruske Federacije, premijer je rekao da ne može ništa precizno da kaže jer, kako je rekao, sve zavisi od toga koliko novca imamo. - Ali, interesantno mi je da svi govore o Srbiji i naoružanju, a svi ćute kao da se ništa nije događalo u okruženju, da se kupuju pancir haubice kako bi oni bili što jači, a mi, valjda, želimo da budemo što slabiji... Mi smo, poručio je, dužni da obezbedimo sigurnost za naše građane i mi ćemo to učiniti - rekao je Vučić. (Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.