ŠTA REKOSTE, GOSPODO? Njih optužuju da su najokoreliji seksisti na Balkanu! (FOTO)
Foto: Fonet, Printskrin Fejsbuk / Avijatičar, Dragan Kadić

primitivni ili bezobrazni?

ŠTA REKOSTE, GOSPODO? Njih optužuju da su najokoreliji seksisti na Balkanu! (FOTO)

Živimo u društvu koje je natopljeno seksizmom prema ženama, a njihove izjave su naročito skandalozne
Objavljeno:

Dokle god na borbu protiv seksizma budemo gledali kao na korak ka evropskim standardima, a ne kao na istinsku ravnopravnost, neće biti pomaka. Ženska prava moraju da postanu politički nebitna, jer su podrazumevana i niko ne sme da ih dovodi u pitanje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pored negiranja, problem je što su seksisti uvereni da žene preteruju u borbi za svoja prava. Ukoliko političarima "izlete" seksističke izjave, kako onda očekujete da prosečan gledalac / čitalac srpskih medija misli da je žena nešto drugačije od seksualnog objekta?

Sve dok budemo mislili da je seksizam stvar manira, neukusa i prostakluka, a ne problem rodne i socijalne potčinjenosti, bićemo u velikom problemu. Bar mi koji ne "rangiramo" ljude na osnovu klase, roda, pola i rase.

Mi smo pobožni, ne i vernici. Mi smo prkosni, ali i kukavice. Mi smo ovce i politički idioti! (FOTO)

Na osnovu svega što je rečeno, napravili smo listu najokrelijih seksista na Balkanu. Izvinjavamo se gospodo, sami ste se "izleteli"!

1. Bratislav Gašić

foto: Stefan Jokić

Sramna seksistička uvreda ministra odbrane Srbije, Bratislava Gašića, koji je novinarki B92, Zlatiji Labović, rekao da "voli novinarke koje tako lako kleknu", naterala je premijera Srbije da "oštro" reaguje.

foto: Beta / Milan Obradović

Jedino tužnije od same izjave je "razvlačenje" novinarke po društvenim mrežama i seksističke otrcane fore o klečanju, smešne samo pubertetlijama i nedoraslim funkcionerima.

2. Zoran Antić i Gradimir Jovanović

foto: Printskrin Fejsbuk / Južne vesti

Na jednom od zasedanja Skupštine Vranja mogli su se čuti prostakluci na račun "zgodne ministarke" Zorane Mihajlović.

Vranjanski gradonačelnik Zoran Antić iz SPS-a i čelnik lokalnog PUPS-a, Gradimir Jovanović razmenili su za skupštinskom govornicom primitivne pošalice na račun Mihajlovićeve. Gradimir je prvo predložio Zoranu Antiću, "da se nekako približi zgodnoj ministarki, da pomogne da se više odreše republičke bisage za nerazvijeno i privredno posrnulo Vranje”.

foto: Fonet

Umesto da reaguje, Antić je prihvatio igru rekavši kako je gradonačelnik mlad i energičan, pa može svašta da se izdešava.

Veoma je tužno kad ne umeš da bude duhovit, pa moraš da budeš seksista.

3. Dragan Mektić

foto: Printscreen

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić je možda jedini funkcioner koga ćemo pitati - "ima li srama?"

- Imam pravo da citiram da se od botoksa ne vidi lice novinara. Predlažem da se još u bordel boji ofarba studio ili u lila boji i onda ćemo imati night club. Ma kakve vi poruke šaljete sa onakvim facama, zapitao se ministar, a mi se pitamo da li gospodin ima majku, sestru, ćerku?

Mektić je nakon ove rečenice i dalje ministar, niti se izvinio, niti je kažnjen, niti je kleknuo pred pravdom.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.