NASTAVLJEN SKUPŠTINSKI CIRKUS: Ubeđivanje ministra da nastavi o budžetu
Foto: Beta

POČELA SEDNICA

NASTAVLJEN SKUPŠTINSKI CIRKUS: Ubeđivanje ministra da nastavi o budžetu

Ministar finansija Dušan Vujović praktično nije ni počeo da obrazlaže predlog budžeta i pratećih zakona, a već je ušao u polemiku sa opozicionim poslanicima
Objavljeno: 11:43h

Sednica o predlogu budžeta za 2017. godinu u Skupštini Srbije nastavljena je u tonu koji u centralnoj sali parlamenta traje već nekoliko nedelja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ministar finansija Dušan Vujović praktično nije ni počeo da obrazlaže predlog budžeta i pratećih zakona, a već je ušao u polemiku sa opozicionim poslanicima.

Zatim se u raspravu umešala i predsednica Skupštine Maja Gojković, koja mu je rekla da ne obraća pažnju, kako je rekla, "na manjinu koja ugrožava većinu".

Vujović je čak rekao da on “ne mora da izlaže“ pred poslanicima i da postoje druge prostorije za konsultacije, ali ga je predsedavajuća na kraju ipak "ubedila". U međuvremenu Gojkovićeva je izrekla i opomenu lideru Nove stranke Zoranu Živkoviću, koji je držeći poslovnik u rukama rekao u jednom trenutku “ajde još jednu“. Opomena je "nagrađena" aplauzom poslanika vladajuće većine, koji su na isti način pozdravili i nastavak izlaganja ministra Vujovića. Predlogom zakona o budžetu za 2016. godinu predvidjeni su prihodi od 1.092,9 milijardi dinara (u 2016. prihodi bili planirani na 997,4 milijarde), a rashodi 1.162 milijardi dinara (u 2016. godini 1.119 milijardi), tako da će deficit iznositi 69,1 milijardu dinara (121,8 milijardi u 2016). (Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.