Kako je predsednik opštine Kula za ČETIRI godine došao do MILIONA!
Foto: Youtube prinstcreen / SNS Vojvodina

zanimljivo

Kako je predsednik opštine Kula za ČETIRI godine došao do MILIONA!

Za svega četiri godine, aktuelni predsednik opštine Perica Videkanjić (SNS) sa rođenim bratom Zoranom, postao je vlasnik opreme nekoliko stečajnih dužnika, više od 8.000 kvadratnih metara stambenih, poslovnih, proizvodnih objekata, kao i preko 15 hektara građevinskog i poljoprivrednog zemljišta u ovoj opštini, piše VOICE
Objavljeno:

U ovome su braći Videkanjić pomogla dva preduzeća: Molimentum doo i Zanatska radnja DIV. Oba su registrovana za istu delatnost: proizvodnju drvne ambalaže. I oba su registrovana na supruge: Molimentum na Tatjanu Đurnić, nevenčanu suprugu Zorana Videkanjića, direktora ovog preduzeća koje poslednjih nekoliko godina drži apsolutni monopol u dobijanju višemilionskih poslova na održavanju deponija, atarskih puteva i čišćenja snega.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zanatska radnja DIV vodi se na Nataliju Videkanjić, suprugu aktuelnog predsednika opštine, koja je ove godine po prečem pravu zakupila više od 230 hektara državnih oranica na osnovu stočnog fonda.

Osim pet automobila, Perica Videkanjić je u registar imovine funkcionera prijavio da sam u celosti poseduje samo poslovni prostor od 328 kvadratnih metara. Na jednake polovine deli, ali ne i sa kim, stambeni objekat od 155 kvadrata sa građevinskim zemljištem od 411 kvadratnih metara, kao i njivu od 1,6 hektara, navodi se u njegovoj imovinskoj karti.

Poređenjem imovinske karte objavljene u registru imovine funkcionera i katastarske evidencije, prvoklasnu njivu u Ruskom Krsturu površine preko 1,6 hektara, Perica Videkanjić poseduje u celosti, a ovo je tek jedno od neslaganja između onoga što predsednik prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije i onoga što je kroz preduzetničku politiku stekao bratski tandem Videkanjić, piše VOICE.

O poreklu imovine Videkanjića, stečene od dolaska SNS na vlast u Kuli, svedoče i izveštaji o prodaji imovine nekoliko propalih preduzeća u kulskoj opštini.

Perica Videkanjić je u svojoj imovinskoj karti prijavio stambenu kuću od 155 kvadrata i građevinsko zemljište od 411 kvadrata koje deli sa bratom Zoranom. Uvidom u katastar, utvrdili smo da je posredi objekat u Lenjinovoj 21, a upravo ova nekretnina u neposrednoj blizini opštinske zgrade poslužila je da dva naprednjačka predsednika, aktuelni Perica Videkanjić i bivši Dragan Trifunović, daju zamah porodičnom preduzetništvu.

Ceo tekst VOICE-a možete pročitati OVDE.

(Espreso.co.rs / VOICE)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.