RODOLJUB ŠABIĆ: Vučić, Janković ili Jeremić - ko će pobediti Tomu? (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

ESPRESO INTERVJU NEDELJE

RODOLJUB ŠABIĆ: Vučić, Janković ili Jeremić - ko će pobediti Tomu? (VIDEO)

Poverenik smatra da je odnos vlasti s medijima teško i kompleksno pitanje čije nerešavanje našu dugu tranziciju čini još dužom, mučnijom i sterilnijom
Objavljeno:

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka Rodoljub Šabić, u intervjuu za Espreso govori o predsedničkim izborima, da li će se po njegovom mišljenju kandidovati i premijer Aleksandar Vučić, kao i opozicioni kandidati Jeremić i Janković.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Šabić je komentarisao i odnos vlasti prema medijima i da li su bili slobodniji sada ili u vreme Tadićeve vlasti, govorio je i o sprezi vlasti sa pojedinim medijima, o zakonu o zaštiti podataka i ličnosti i o njegovoj primeni, ali je dao stav i o američkim izborima i talasu radikalizacije na čelu sa Trampom, i o slučaju ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Pogledajte ceo intervju u video formi:

Ko će pobediti na predsedničkim izborima, da li će se Aleksandar Vučić ipak kandidovati?

- Ja se klasičnim političkim pitanjima ne bavim, ali ću da vam odgovorim. Pobediće onaj koji dobije više glasova građana Srbije. A, da li će kandidovati premijer, za sada je nejasno. Sudeći po nekoliko njegovih eksplicitnih izjava da se neće kandidovati, ja mislim da neće. Ali, videćemo.

Ko će biti kandidat opozicije, Jeremić, Janković?

- Dosta je rano govoriti ko će biti kandidat opozicije. Po svoj prilici, evidentna su nastojanja da tih kandidata bude više, a sa druge strane da to bude jedan kandidat. Po svoj prilici, od toga će zavisiti šanse tog opozicionog kandidata i kandidata kojeg bude podržavala vladajuća stranka. Mi smo već videli nekoliko deklarisanih kandidata, znamo da će se kandidovati, to je njihovo pravo. Što se tiče dvojice koje spominjete, oni jesu pominjani u više kombinacija, ali nijedan od te dvojice nije zvanično potvrdio da će se kandidovati, pa ostaje da vidimo da li hoće. Mislim da kada biste njih dvojicu sada pitali ovo što ste mene, da nijedan od njih ne bi dao kategoričan odgovor.

A, prema vašem mišljenju ko bi bio idealan kandidat?

- Pa, ne bi s moje pozicije poverenika bilo u redu da dajem takav odgovor. Možda možete da pretpostavite odgovor, ali ne bi bilo u redu da ga dajem eksplicitno.

foto: Filip Plavčić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.