Procureli Đilasovi mejlovi: Kako je bivši lider DS opljačkao Telekom preko Arena Sport kanala (FOTO)

kad tad sve izađe na videlo

Procureli Đilasovi mejlovi: Kako je bivši lider DS opljačkao Telekom preko Arena Sport kanala (FOTO)

Teleprompter objavio imejl prepisku bivšeg gradonačelnika Beograda i predsednika DS Dragana Đilasa i nekadašnjeg direktora Telekoma Branka Radujka
Objavljeno: 12:45h

Bivši gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas, direktno je odgovoran za pljačku “Telekoma” 2011. godine kada je to državno preduzeće pod njegovim pritiskom bilo primorano da kupi četiri kablovska kanala “Arena Sport” za 7,7 miliona evra, tvrdi Teleprompter.rs. Krajem avgusta 2011, “Telekom Srbija” je saopštio da je postao većinski vlasnik kompanije “HD WIN” i njena četiri TV kanala “Arena Sport”, pošto je dokapitalizacijom u iznosu od 7,7 miliona evra stekao 51 odsto vlasništva nad tom kompanijom. “Telekom Srbija”, incijalno, nije želeo da kupi “Arena Sport” kanale, saznaje Teleprompter.rs. Prema rečima njihovog izvora, ponuda je prosleđena “Telekomu Republike Srpske”, ali je njihov upravni odbor odmah doneo odluku da odbije ponudu.

Teleprompter.rs
- Ta investicija, koja je u javnosti predstavljena kao “najznačajnije ulaganje”, bila je u potpunosti bespotrebna. Prosto je neverovatno da se niko 2011. godine nije pobunio kada je “Telekom” platio četiri kablovska kanala 7,7 miliona evra, iako tada “Telekom” nije smeo da bude vlasnik medija. Đilas je morao nekome da proda ta četiri kablovska kanala u nečije ime, pa je odlučio da je najbolje da to učini preko “Telekoma” i tadašnjeg direktora Branka Radujka. U mejlovima se vidi da je Đilas u jednom trenutku spomenuo da je grčka “Antena”, koja je sada vlasnik TV “Prva” i TV “B92″, bila zainteresovana da kupi “Arena Sport” kanale. Nije bilo bitno kome će prodati, samo je moralo da se proda. Kada niko nije hteo, “Telekom” je bio sigurna opcija - priča izvor portala Teleprompter.rs. Čak je i Željko Mitrović jednom prilikom saopštio da je “Telekom” kupio “Arena Sport” kanale pod Đilasevim pritiskom.
Teleprompter.rs
- Nisam pominjao kanal “Arena sport”, koji je “Telekom” pod vašim pritiskom morao da kupi, kršeći bar nekoliko zakona, jer kao što znate država ne može biti vlasnik medija, a višemilionski gubici su bili preneti na “Telekom Srbiju”, kako bi ponovo, po ko zna koji put, direktno, budžetski novac bio isplaćen privatnim licima - saopštio je Mitrović 2013. godine odgovarajući na prozivke Dragana Đilasa. Na osnovu imejl prepiski između Dragana Đilasa i Branka Radujka, do kojih je Teleprompter.rs došao, jasno se vidi kako su njih dvojica u sinhronizovanoj akciji “Telekomu” prodali četiri bespotrebna kablovska kanala. Teleprompter.rs je došao i do mejlova koji pokazuju kako su se Branko Radujko i Dragan Đilas dogovarali oko finansiranja Košarkaškog saveza Srbije”, čiji je Đilas predsednik, i KK “Crvena zvezda”.
Teleprompter.rs
Radujko se Đilasu više puta žalio kako ga Boris Tadić i Mirko Cvetković ignorišu. Raspravljali su i o zakonskoj zabrani o kojoj je govorio Željko Mitrović. Jasno se vidi da su na svaki mogući način pokušali da ospore tvrdnje regulatora da telekomunikacioni operater ne može biti vlasnik medija. Inače, novim zakonom o medijima, koji je usvojen prošle godine, ta zabrana je uklonjena. - U posao prodaje “Arena Sport” kanala “Telekomu” ugradili su se i Dragan Đilas, Branko Radujko i još nekoliko ljudi. Pitanje je samo koliko - pita se izvor Telepromptera. Teleprompter je objavio jednu veoma interesantnu prepiske između Dragana Đilasa i Jadranke Drinić, njegove desne ruke iz “Miltikom grupe”, u kojoj piše da je neko platio Đilasovu kuću “milion”, “milion za Vukovu Arenu”, “Ilketova zgrada košta 1,85 milion evra”, itd…
Teleprompter.rs
Prema podacima Agencije za privredne registre, trenutni vlasnici kompanije “HD WIN” su Goran Đaković (40%), takođe vlasnik firme “Saga” koja je za “Telekom” ranije realizovana najvažnije infrastrukturne poslove, švajcarska firma “MYD SPORTS SA” (9%) i “Telekom Srbija” (51%). Dokumenta: Imejl prepiske između Dragana Đilasa i Branka Radujka pogledajte ovde. (Espreso.co.rs/Teleprompter.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.