SRBI SU KRIVI ZA GENOCID I RATOVE?! Albanac vređao, Dačić napustio skup, a Evropa ćutala!
Foto: Fonet

Incident u PoljskOJ

SRBI SU KRIVI ZA GENOCID I RATOVE?! Albanac vređao, Dačić napustio skup, a Evropa ćutala!

Dačić je rekao da ja sa Hodžajem vodio oštru polemiku zbog toga što je reagovao na njegovo izlaganje u kome je rekao da Kosovo ne može da bude predstavljano kao i druge države
Objavljeno: 14:56h

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je napustio skup u Varšavi zbog toga što Federika Mogerini i drugi domaćini nisu reagovali na izjave ministra spoljnih poslova Kosova Envera Hodžaja da su Srbi krivi za sve ratove na prostoru bivše Jugoslavije i za genocid.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Pošto Mogerini i drugi domaćini nisu reagovali na Hodžaja ja sam rekao 'ako možete bez Srbije, radite' i napustio skup. Ne pada mi na pamet da slušam predavanja od onih koji su počinili zločine nad Srbima - rekao je Dačić novinarima u Ministarstvu spoljnih poslova, govoreći o učešću na godišnjem ministarskom sastanku Višegradske grupe i Zapadnobalkanske šestorke.

Dačić je rekao da ja sa Hodžajem vodio oštru polemiku zbog toga što je reagovao na njegovo izlaganje u kome je rekao da Kosovo ne može da bude predstavljano kao i druge države.

On je rekao da su priče da Kosovo ide u EU "fatamorgana za prištinsku javnost" i da evropski put Srbije nije isti kao i evropski put Kosova.

- Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji je potpisalo Kosovo je SSP za teritoriju, a ne za državu. Taj SSP ne ratifikuju države članice, već samo Evropski parlament, tamo je Kosovo obeleženo pravilno sa zvezdicom i fusnotom - rekao je Dačić.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.