TROJE RADIKALA IDU U TRIBUNAL: Hag izdao nalog za njihovo hapšenje! (FOTO)
Foto: Profimedia

odlučili!

TROJE RADIKALA IDU U TRIBUNAL: Hag izdao nalog za njihovo hapšenje! (FOTO)

Haški tribunal izdao je međunarodni nalog za hapšenje troje članova Srpske radikalne stranke koje je ranije optužio za nepoštovanje suda, saopštio je taj sud
Objavljeno: 17:39h

Tribunal je Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jova Ostojića optužio da su uticali na svedoke u procecu protiv njihovog partijskog vođe Vojislava Šešelja, tako što su ih pretnjama, ucenama i mitom nagovarali da promene iskaze ili da ne svedoče.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nalog za njihovo hapšenje, Tribunal je vlastima u Beogradu uputio u januaru 2015. godine, ali po njemu ni do danas nije postupljeno. Ocenivši da je Srbija nekoliko puta odbila da postupi po nalogu suda, da uhapsi i u Hag izruči troje radikala, Tribunal je 5. oktobra izdao međunarodni nalog za hapšenje Jojića, Radete i Ostojića. Tim nalogom, s kojeg je danas skinuta oznaka poverljivosti, Tribunal nalaže ovlaščenim službama i zvaničnicima "svih država članica UN da smesta deluju... u cilju hapšenja, pritvaranje i prebacivanja u Tribunal" troje optuženih. Sudije su međunarodni nalog izdale u veri da bi "mogao doprineti da sprovođenje pravde više ne bude opstruisano".

DAČIĆ ODLUČAN: Ako budemo plaćali ulaz u EU, uvešćemo kontramere!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.