Bato Jugović: Saša Janković je trkač Vuka Jeremića
Foto: fonet/privatna arhiva

predsednički izbori

Bato Jugović: Saša Janković je trkač Vuka Jeremića

Bivši potpredsednik Pokreta socijalista napisao je kakva je uloga Jankovića na izborima
Objavljeno: 12:57h

Bivši potpredsednik Pokreta socijalista Bratislav Jugović, koji će se sledeće godine na izborima kandidovati za predsednika Srbije, u tekstu "Saša Janković je trkač Vuka Jeremića" osvrnuo se na predsedničke izbore. Jugović je napisao kakva je uloga Jankovića na izborima, šta će se desiti posle, kao i kome će Janković pružiti podršku u drugom krugu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tekst prenosimo u celosti:

Ko će nas štititi, ako zaštitnik građana postane predsednik Srbije - reče savetnik bivšeg predsednika Srbije. Smešno je i pomisliti da će Saša Janković postati predsednik Srbije. Važno je istaći da posle učešća u predsedničkoj trci Janković sasvim sigurno neće biti predsednik Srbije, ali neće više biti ni zaštitnik građana. Ipak, uloga Saše Jankovića na predsedničkim izborima nije da pobedi, već da učestvuje u pobedi Vuka Jeremića

Saša Janković je dovoljno dugo protivnik Vučićeve vlasti da bi mogao da bude jedan od kandidata građanske opozicije. Da bi bio respektabilan kandidat, ne može da računa samo na građansko glasačko telo. Da bi bio ozbiljan kandidat, potreban mu je sukob sa Zukorlićem. Upravo taj sukob koji je svesno Janković pokrenuo u periodu kad je glavna tema ko je sledeći domaćin na Andrićevom vencu osmišljen je da bi Janković za jedan deo birača bio veći pravoslavac od Boška Obradovića (što i nej tako teško) i veći Srbin od Šešelja (što takođe nije tako teško, jer Šešelja ima najviše u Hrvatskoj).

foto: Beta

Janković je Jeremićev trkač. Njegova uloga na narednim predsedničkim izborima je da tokom kampanje ulazi u sukobe sa kandidatom SNS umesto Jeremića. U zabludi je svako ko pomisli da je Jankovićeva uloga da bude predsednik Srbije kao što je u zabludi svako ko pomisli da je Janković zaštitnik građana.

Svi znamo da će Janković u drugom krugu podržati Jeremića. I svi znamo da Jeremić ulazi u drugi krug zato što će ga podržati pojedine partije iz vlasti - to su Popovićev SNP i Veljini novosrbijanci. Ne sme se zaboraviti da je Dačić pre nekoliko godina javno priželjkivao Jeremića u rukovodstvu SPS-a što će Jeremića za Dačićeve birače činiti prihvatljivijim od kandidata SNS. Ostaje da vidimo koja je Tomina uloga, ako Vučić bude kandidat. Možda ga Dragica posavetuje da podrži Vuka Jeremića.

Bratislav Jugović, lažni zaštitnik građana

(Espreso.co.rs / Komentarpress)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.