NARODNA POSLANICA DUBRAVKA KRALJ ZA ESPRESO O PRETHODNOJ GODINI! Uputila jaku poruku mladima, ovo su joj planovi!
Foto: Aleksandra Čolić

narodna poslanica sumira utiske iz prethodne godine

NARODNA POSLANICA DUBRAVKA KRALJ ZA ESPRESO O PRETHODNOJ GODINI! Uputila jaku poruku mladima, ovo su joj planovi!

Ono što me je uvek vodilo, to je savet da se ne treba porediti ni sa kim, osim sa samim sobom - kakvi smo bili juče i kakvi možemo da budemo sutra.

Objavljeno:

Mlada poslanica Socijalističke partije Srbije Dubravka Kralj, osim što pleni prirodnom lepotom, smernim ponašanjem i kulturom, ona je poznata i po jasnim političkim ciljevima, stavovima i hrabrosti da iste sledi i ispunjava, a njeni govori prilikom zasedanja u Skupštini nebrojeno puta naišli su na bezbroj pozitivnih komentara i reči podrške, tako da je to sasvim dovoljan pokazatelj da se njen glas daleko čuje. Po svemu sudeći, njena borba za srpski narod i Srbiju je neiscrpna inspiracija i blagoslovena, a za njihovo zadovoljstvo, sreću, slogu i jačanje će uložiti besprekorni trud, napor i neprestani rad.

Podsetimo, Dubravka je završila sa odličnim ocenama Pravni fakultet u Novom Sadu. Bavila se advokaturom a sada je narodna poslanica izabrana kao treće ime na izbornoj listi SPS - JS.

Ona je u ekskluzivnom novodišnjem Espreso specijalu napravila malu rekapitulaciju svih dešavanja iz prethodne godine, te nam je shodno tome otkrila zanimljive detalje.

1 / 6 Foto: Aleksandra Čolić

Šta je to sto ćeš što pre s početkom nove godine rado zaboraviti, a po čemu ces pamtiti prethodnu godinu?

- Meni je važno da sam 2022. godinu dočekala ponosna na sve ono što sam u prethodnoj godini radila, govorila i zastupala. Nisam odstupala niti od onoga što su interesi građana, niti od onoga što su zahtevi struke. To je i generalni manir socijalista koji poštujem. Zato ću prethodnu godinu sa zadovoljstvom pamtiti po celodnevnim skupštinskim zasedanjima, po pravosudnim temama kojima sam se kao pravnik prevashodno bavila, po ustavnim promenama koje verujem da će obeležiti ovaj skupštinski saziv, ali i po lepim prijateljstvima koje sam uz posao razvila. Bilo je i manje lepih momenata, ali i oni imaju svoju svrhu i treba ih arhivirati u memoriji. Zaborav je često nepotreban luksus koji vodi ponavljanju loših situacija. Ono što bih volela da prestane da bude svakodnevnica i da što pre uđe u udžbenike, to je korona virus, koji ni mene nije zaobišao. Jedva čekam da ova pandemija postane istorijska činjenica, poput nekih drugih bolesti koje su kroz istoriju poznate, a danas nezamislive.

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

Kakav odnos uopšte imaš prema praznicima?

- Praznike baš volim i sklona sam prazničnoj euforiji. Volim da kitim jelku, pripremam poklone za porodicu i prijatelje, umem i da se obradujem kada nešto dobijem. Volim i slobodno vreme koje praznici donose, a posebno uživam u buđenju bez alarma. Sam doček nove godine ranijih godina sam obeležavala u krugu porodice, međutim, posle dugo vremena, ovo godinu sam dočekala sa društvom u izlasku. Sjajno sam se provela i godina mi je lepo počela. Ostale neradne dane ću provesti u odmoru koji mi je baš potreban. Od kako je završeno redovno zasedanje Narodne skupštine pročitala sam već tri knjige, od desetina koje sam tokom prethodnih meseci kupila, ali nisam imala vremena da im se posvetim. Čitanje me zaista opušta i raduje me što imam još par dana za uživanje. Muzička pozadina u narednim danima će sasvim sigurno biti pesma "Ljubi sine" koju je otpevao predsednik SPS-a Ivica Dačić, a kojom smo svi oduševljeni. Moji ukućani je već pevuše.

Prilično si zatvorena za javnost kad je intima u pitanju, pa se često nameće pitanje da li si emotivna ispunjena i skrivaš jaču polovinu?

- Otkriću da trenutno nemam koga da skrivam. Ali inače bih to činila, jer smatram da intima treba to i da ostane. Bitno je da su svi aspekti mog delovanja u svojstvu nosioca javne funkcija potpuno transparentni.

Dubravka Kralj
foto: Instagram

Kada sam bila student motiv je bila želja za znanjem i stvaranjem što boljih pretpostavki za kasniji profesionalni uspeh.

Koja pitanja mladima stvaraju najveće nedoumice i šta bi im ti kao zrela, uspešna, ostvarena i mlada žena poručila?

- Pravi put je samo put učenja, truda, rada i poštenja. Korak tim putem se uvek, pre ili kasnije isplati, dok se prečicama lako zaluta.

Šta je u osnovi tvoje ambicije? Šta te motiviše? Šta je tvoje glavno pokretačko gorivo i kako sve balansiraš?

- U različitim životnim etapama postojali su različiti motivi. Kada sam bila student motiv je bila želja za znanjem i stvaranjem što boljih pretpostavki za kasniji profesionalni uspeh. Mada, studirala sam u dosta teškim materijalnim okolnostima, pa sam donekle i morala da se trudim više nego ostali. Taj manir mi je ostao do danas. Diplomirala sam sa prosekom 9,97 na državnom fakultetu. Danas me obraduje kada od građana dobijem komplimente i najviše ocene za ono što radim u Skupštini. Motiv jeste i želja da dam što veći doprinos društvu i državi, jer se naša prava vrednost vidi samo u onome što smo spremni i sposobni da damo, a ja sam u opšti doprinos zakonodavne deltanosti Parlamenta imala šta da uložim - svoje znanje i iskrenu želju o Srbiji kao pravnoj državi.

Dubravka Kralj
foto: Instagram

Da li smatraš da ti mnoge kolege zavide na tome sto si uspešna, ambiciozna, samostalna i zrela zena, a povrh toga atraktivna i poželjna? Misliš da si im možda inspiracija ili izazov od koga zaziru?

- "Zavist valja i zaslužiti", tako da ako postoji, onda je to kompliment, na koji zaista ne obraćam pažnju. Ono što me je uvek vodilo, to je savet da se ne treba porediti ni sa kim, osim sa samim sobom - kakvi smo bili juče i kakvi možemo da budemo sutra. Ako nekoga inspirišem da bude bolji sutra, mnogo mi je drago zbog toga i rado ću pomoći.

- Kako ćeš provesti Božić, kako si kao dete slavila, umeš li da pravis cesnicu i ko uvek nađe paricu u njoj?

- Kao dete sam uvek bila kod bake, na Badnje veče sam sa ostalom decom iz komšiluka išla da korinđam. To je lep običaj karakterističan prevashodno za Vojvodinu i baš mi je žao što se mali korinđaši sve ređe sreću. Božić smo, kao i danas, dočekivali na liturgiji, a baka uvek organizuje lep ručak za celu porodicu. Zvezda ručka je naravno sarma, moje omiljeno jelo. Deo dana ću provesti i u radu jer se veruje da "šta počneš na Božić, ići će ti lako cele godine". Česnicu još uvek nisam naučila da pravim, a novčić ću verovatno pronaći tek kad ga sama postavim. Do sada nisam bila te sreće da ga slučajno pronađem.

Tvoji budući planovi i poruka za čitaoce?

- Kaže se da "mi planiramo, Bog se smeje", tako da nemam posebne planove, osim da nastavim da koračam svojim putem, na svoj način, stvarajući razloge za uspravan hod, uzdignute glave. To savetujem i čitaocima, i želim im dobro zdravlje, osmeh i uspeh na svim poljima. - zaključila je na kraju mlada političarka za Espreso.rs

1 / 3 Foto: Instagram

Bonus video:

00:34

DAČIĆ ODGOVORIO: Da li je ugrožena koalcija SPS-SNS-JS

(Espreso/E.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.