ZUKORLIĆ ZA ESPRESO: Potrudiću se da se svi nelegalni objekti sruše - POD JEDNIM USLOVOM!  (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

progovOrio!

ZUKORLIĆ ZA ESPRESO: Potrudiću se da se svi nelegalni objekti sruše - POD JEDNIM USLOVOM! (FOTO)

Narodni poslanik Muamer Zukorlić, rekao je za naš portal sve o rušenju nelegalnog objekta u Novom Pazaru
Objavljeno:

Još ranije je iz Islamske zajednice poručivano da će se objekat Fakulteta za islamske studije i dalje graditi nelegalno, sve dok je to dopušteno drugima.

Tim povodom, Zukorlić je za Espreso.co.rs rekao šta misli o zakonu koji se tiče nelegalne radnje, ali je govorio i tome šta se sve treba primeniti da bi zakon kao takav zaista funkcionisao.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Ako je zakon za sve, zašto se onda zakoni svakodnevno menjaju. Zašto nisu sveto slovo pa ih nikada ne mozemo menjati i primenjivati. Zašto je pre nekog vremena donet zakon o legalizaciji milion objekata nelegalno građenih. To upravo potvrdjuje da je zakon dobar ukoliko služi građanima. U tom slučaju nemamo problem sa donošenjem zakona već sa selektivnom primenom tih zakona. I zato ponavljam, neka se formira nezavisna grupa, neka ispita 20.000 nelegalnih objekata u Novom Pazaru, posebno velike objekte koji su građeni u poslednjih 10 godina, a posebno pod vlašću Rasima Ljajića. Ukoliko nađete za jednu stambenu zgradu koja je u to vreme građena, za zadnja dva sprata građevinske dozvole, ja ću se potruditi da se svi nelegalni objekti sruše - rekao je Zukorlić za naš portal i dodao:

foto: Espreso.co.rs

- Nećete naći jer je to šifra kriminala, građevinskog kriminala u Novom Pazaru. Izda se dozvola za tri sprata, a dva će prećutno odobriti bliski saradnici ili članovi porodice Rasima Ljajića, i nakon toga će se na divlje izgraditi još dva sprata. To je nesto vidljivo i opipljivo - kaže Zukorlić.

- U ministarstvu za građevinu se pojavio jos jedan paradoks, zahtev iz Novog Pazara da se legalizuju državni objekti. E sad imate problem jer zakon nije predvideo da će neki državni objekti da grade nelegalno. To su zgrada suda i zgrada Zavoda za zapošljavanje u Novom Pazaru, pa je gradonačelnik počeo da me demantuje nekim papirima, i mahao "evo ih dozvole", a ja sam proverio da su dozvole za nešto drugo, za rekonstrukciju krova, a ne za nadogradnju sprata - kaže on.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.