Zukorlić o Saši Jankoviću: Zaštitnik građana, a huška državu protiv njih! Paradoks!
Foto: Beta, Espreso

žestok odgovor

Zukorlić o Saši Jankoviću: Zaštitnik građana, a huška državu protiv njih! Paradoks!

- Onaj koji se zove zaštitnikom građana huška državu protiv građana - kaže Zukorlić
Objavljeno:

Nelegalna gradnja Muamera Zukorlića u Novom Pazaru glavna je tema ovih dana, nakon što je premijer Vučić rekao da neće rušiti tu gradnju, jer bi to moglo da znači i krvoproliće, i da bi 5.000 ljudi stalo u odbranu muftijinih objekata.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Reagovao je i zaštitnik građana Saša Janković, rekavši da se time gasi vladavina prava u Srbiji.

foto: Beta

Janković je ocenio da je Vučićeva ocena da bi rušenje nelegalnog objekta značio rat sa muslimanima i razbijanje glava "najgrublja manipulacija" jer bespravna gradnja nije osobina muslimana, već izraz bezakonja koga ima među pripadnicima svih vera i nacija.

Janković optužio Vučića: Stvaraš versku netrpeljivost u Srbiji! (FOTO)

Muamer Zukorlić je za Espreso.co.rs prokomentarisao izjavu Jankovića.

- Onaj koji se zove zaštitnikom građana huška državu protiv građana. Onaj ko se zove zaštitnikom građana čak i kada stvari nisu zakonski kakve bi trebalo da budu, njegovo ime određuje da bi trebalo da bude na strani građana. Ne može on da huška državu protiv građana, jer je on kao advokat odbrane, ne može nikada da bude na strani tužioca u odnosu na svog klijenta - kaže Muamer Zukorlić za Espreso.co.rs.

foto: Fonet

VUČIĆ O RUŠENJU MUFTIJINE GRADNJE: Ne želim krvoproliće, mislite da će pustiti to tek tako!?

- Građani su klijenti zaštitnika građana, i ovo je paradoks. Ja nisam lično iznenađen jer znam kako se gospodin Jankovic ponašao 2010.godine prilikom konstituisanja bošnjackog nacionalnog veća, kada je javno stao na stranu Borisa Tadića, kada je odlučeno da Ugljanin može da nastavi kontrolisanje bošnjackog nacionalnog veća time što je privremeno formiran neki organ. A glavni razlog je sličan ovom sada - zaključio je Zukorlić.

(M.R)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.