Dveri traže izbacivanje Rističevića iz Skupštine, ali i ostavku Maje Gojković!
Foto: Fonet

zbog represije vlasti nad opozicijom

Dveri traže izbacivanje Rističevića iz Skupštine, ali i ostavku Maje Gojković!

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović zatražio je danas ostavku predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i izbacivanje poslanika vladajuće SNS kolacije Marjana Rističevića
Objavljeno:

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović zatražio je ostavku predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i izbacivanje poslanika vladajuće SNS kolacije Marjana Rističevića zbog, kako je naveo, "neviđene represije vlasti nad opozicijom" i "korišćenja teško bolesnog deteta za politički obračun sa opozicijom".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Posle uvrede drugog narodnog poslanika sa teško bolesnim detetom, jedina prava mera koja Rističeviću sleduje je izbacivanje iz Narodne skupštine - rekao je Obradović i dodao da se mora "stati na put" "političkim huliganima" kako se ne bi nastavila kleveta i uvrede drugih poslanika opozicije.

Rističević je u četvrtak u Skupštini Srbije rekao da DS danima vodi kampanju "nećemo da se lečimo SMS porukama", dok je na Tviteru napisao:

"DS je čudo. Ćerki jednog od njih 2015. RFZO platio 460.000 evra operacije u inostranstvu. Ove godine su sami odbili RFZO da bi pravili kampanju" što su osudli poslanici opozicije.

Rističević je u Skupštini Srbije kazao da su delovi njegovih izjava "izvučeni iz konteksta", ali i da je spreman da se izvini.

Obradović je rekao da Maja Gojković "teško krši parlamentarna pravila i unosi haos u rad najvišeg državnog zakonodavnog doma".

Obradović je istakao da Maja Gojković "jedan aršin ima prema poslanicima vlasti", a "potpuno drugi prema poslanicima opozicije - kojima isključuje mikrofon dok govore, ne daje replike i kažnjava ih opomenama i isključenjima sa sednice".

Sednica Skupštine Srbije je u atmosferi na ivici incidenta prekinuta posle burne rasprave i odluke predsednice Gojković da izrekne niz opomena i mere udaljavanja sa sednice više poslanika opozicione Demokratske stranke i Pokreta Dosta je bilo.

Gojković je prekinula sednicu na kojoj se raspravlja o amandmanima na predlog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici i kazala da nije tražila "intervenciju policije", jer "nije htela da izazove potpuni haos" koji, kako je rekla, želi opozicija.

Skupština bi trebalo da nastavi rad u utorak.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.