Premijer u poseti Kazahstanu: Očekujemo povoljnije uslove za izvoz Fijata na tržište EEA
Foto: Beta

ekonomska šansa

Premijer u poseti Kazahstanu: Očekujemo povoljnije uslove za izvoz Fijata na tržište EEA

Vučić kazao da je sa predsednikom Kazahstana razgovarao o saradnji dve zemlje, te dodao da je ovo tek početak kooperacije, a da je potrebno odredjeno vreme da se stavri vide
Objavljeno:

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u Astani da Srbija i Kazahstan imaju veće i bolje izglede i šanse nego mnoge zemlje koje su do juče izgledale kao pusti san za sve nas.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Premijer je istakao da rast obe zemlje pokazuje da se nalazimo na dobrom putu, a saradnja i prijateljstvo mogu da doprinesu ostavrenju još mnogo boljih rezultata.

On je, povodom posete Astani, rekao da je to samo početak saradnje i da se Srbija nedvosmisleno okreće ka saradnji sa zemljama od kojih možemo da očekujemo podršku, veću trgovinsku razmenu, a kada je reč o izvozu Fijata na tržište Evroazijske ekonomske unije najavljuje da će već sutra premijer Kazahstana Bakitdžan Abdirović Sagintajev razgovarati sa ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevim.

foto: Beta

On je preneo da je imao veoma dug susret sa predsednikom Kazahstana Nursultanom Nazarbajevim.

- „Bilo je planirano da traje pola sata, a zadržali smo se sat i po, što je izuzetna čast u Kazahstanu. Lično sam počastvovan zbog toga. To je čovek koji je na spektakulran način izgradio Kazahstan i koji uživa ogroman ugle posebno među istočnim narodima - objasnio je Vučić dodajući da rezultate njegovog uspeha svako ko dodje u zemlju može da vidi.

On je kazao da je sa predsednikom Kazahstana razgovarao o saradnji dve zemlje, te dodao da je ovo tek početak kooperacije, a da je potrebno odredjeno vreme da se stavri vide.

„Srbija se nedvosmisleno okreće ka izvorima rasta, saradnji sa zemljama od kojih možemo da očekujemo podršku, veću trgovinsku razmenu, ali i sa kojima možemo da učestvujemo u privatizaciji, da zajedno radimo na infrastrukturi“, rekao je Vučić.

foto: Beta

On je istakao da srpske kompanije odlično posluju u Kazahstanu i da postoji prostor za veću razmenu turista, sportista, te da Kazahstan može Srbiji da bude politički saveznik u Evroazijskoj uniji.

Takođe je, kako je preneo, bilo reči i o izvozu Fijata, te je dodao da je najkonkretniji rezultat s tim u vezi danas da će već sutra premijer Kazahstana razgovarati sa ruskim kolegom, i da ćemo u najkraćem roku dobiti odgovor u vezi mogućnosti da Fijatova vozila po povlašćenim uslovima mogu da se izvoze na tržište Evroazijske unije.

Isto tako, kako je naglasio, razgovarano je i o globalnim temama, kako Srbija i Kazahstan mogu dalje napred.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.