Putin odobrio kontigent migova i oklopnih vozila Srbiji!
Foto: AP

Obnova naoružanja

Putin odobrio kontigent migova i oklopnih vozila Srbiji!

Posao sa Rusijom bio bi epilog višegodišnjih napora države da, posle tri decenije, temeljno obnovi ratnu avijaciju
Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin odobrio je Srbiji isporuku šest "migova 29" i kontingent oklopnih vozila - saznaju "Novosti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema informacijama ovog lista iz državnog vrha, o ovoj temi se iza zatvorenih vrata razgovaralo na nedavnoj sednici mešovitih komiteta za saradnju između dve države, iako su obe strane posle sastanka objavile štura i protokolarna saopštenja.

Ovaj značajan potez lidera iz Kremlja, koji može da dobije i geopolitičku aromu, ne znači da je rusko naoružanje praktično na pragu. Jer, Rusi su, kako prenose izvori ovog lista, ovim manevrom lopticu prebacili u naše dvorište. Sada se navodno očekuje i zvaničan odgovor predsednika Tomislava Nikolića i Vlade Srbije, a prepreka za realizaciju posla mogla bi da bude i predviđena cena remonta postojećih letelica.

Naime, Moskva je navodno stavila na sto da je za popravku lovaca, koji su u upotrebi, i prateće opreme neophodno oko 50 miliona dolara. To je našoj strani bilo skupo, pa je na scenu stupio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, koji je, kako se priča, uspeo da snizi cenu. Sada je na potezu naša država, koja mora pažljivo da izvaga i ekonomsku računicu, ali i političke posledice koje sa sobom nosi moguća nabavka ruske ratne tehnike.

Posao sa Rusijom bio bi epilog višegodišnjih napora države da, posle tri decenije, temeljno obnovi ratnu avijaciju. Zastarelo vazduhoplovstvo i sve bliži datum isteka resursa srpskim "migovima" najveći su problem naših oružanih snaga.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.