Vučić i ambasador Alžira o nastavku saradnje
Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

OD ZNAČAJA

Vučić i ambasador Alžira o nastavku saradnje

Kako je saopštila pres služba predsednika Srbije, Vučić i ambasador Šebšub su razgovarali o brojnim temama od zajedničkog interesa, uključujući dalje korake na razvoju bilateralnih odnosa

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Alžira Abdelhamida Šebšuba koji je izrazio očekivanje da će dve zemlje uskoro potpisati nove sporazume o saradnji kao i da će biti aktiviran rad Mešovitog komiteta za saradnju.

Kako je saopštila pres služba predsednika Srbije, Vučić i ambasador Šebšub su razgovarali o brojnim temama od zajedničkog interesa, uključujući dalje korake na razvoju bilateralnih odnosa.

Vučić je ambasadoru zahvalio na predanom dugogodišnjem radu na unapredjenju tradicionalnog prijateljstva i sveobuhvatnih odnosa dve zemlje.

Takodje je izrazio zadovoljstvo što je alžirski premijer Benabderahman učestvovao na nedavnom skupu posvećenom 60. godišnjici Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu i dodao da se nada da će se ta poseta pokazati kao zamajac za dalje unapredjenje srpsko-alžirske saradnje, koja je trenutno ispod postojećih mogućnosti.

Vučić je posebno zahvalio na principijelnom stavu Alžira u vezi sa nepriznavanjem samoproglašene nezavisnosti Kosova, navodi se u saopštenju.

Ambasador Šebšub je rekao da iz Srbije nosi sjajne uspomene, dok mu je predsednik Vučić poželeo mnogo uspeha u profesionalnom životu i sreće na ličnom planu.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.