Jovanović: Ustav je donet kako bi Koštunica i nacionalisti trajno cementirali Kosovo kao izvor nestabilnosti
Foto: Nebojša Mandić

Lider LDP

Jovanović: Ustav je donet kako bi Koštunica i nacionalisti trajno cementirali Kosovo kao izvor nestabilnosti

Jovanović je ocenio da je postojeći Ustav usvojen kako bi "konzervirao" stanje u društvu, a ne otvorio prostor za sve unutrašnje promene i reformu države
Objavljeno:

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je Srbiji potreban moderan Ustav, ustav evropske Srbije i građanske države.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će se postojeći Ustav "kroz pritiske" svakako menjati, ali misli da niko neće previše voditi računa o onim problemima koji su ključni za Srbiju a to je izgradnja gradjanske Srbije. Jovanović je ocenio da je postojeći Ustav usvojen kako bi "konzervirao" stanje u društvu, a ne otvorio prostor za sve unutrašnje promene i reformu države koje su bile preduslov normalnog života za kojim tragamo i danas. "Da kažemo pošteno da je taj Ustav donet kako bi (Vojislav) Koštunica i nacionalisti u Srbiji trajno cementirali Kosovo kao izvor nestabilnosti i problema koji uništavaju našu svakodenvicu i sužavaju našu perspektivu, kada smo ostali bez svih argumenata onda smo Ustavom i preambulom oduzeli Srbiji pravo na normalan život kroz sužavanje prostora za suočavanje sa kosovskim problemom", ocenio je Jovanović.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.