Direktori BIA i VBA podnose raport Vučiću!
Foto: MUP Srbije/Beta

Dan d

Direktori BIA i VBA podnose raport Vučiću!

Predsednik Vlade danas čeka detaljne izveštaje bezbednjaka o slučajevima Jajinci i Novi Beograd. U Banjaluci je uhapšen Jovan Jošilo (35), koji se dovodi u vezu sa krađom "reno megana" i oružjem
Objavljeno:

Čelnici obaveštajnih agencija trebalo bi danas da podnesu detaljne izveštaje premijeru Aleksandru Vučiću o dosadašnjim saznanjima u istrazi koja se vodi povodom pronađenog oružja u Jajincima i na Novom Beogradu - saznaju "Novosti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema informacijama ovog lista, u fokusu će biti, pre svega, saznanja Bezbednosno-informativne agencije i Vojno-bezbednosne agencije koje su i zadužene za zaštitu predsednika Vlade. Izvori prenose nam i da nije isključeno da čelni ljudi BIA Aleksandar Đorđević i VBA Petar Cvetković ponude ostavke premijeru.

Inače, u subotu je u Banjaluci, po poternici Srbije, uhapšen Jovan Jošilo (35), koji se dovodi u vezu sa krađom automobila "reno megan" pronađenog sa arsenalom oružja u garaži u Novom Beogradu.

Prema nezvaničnim saznanjima, njegovo ime pojavilo se u toku istrage o poreklu i nameni, ne samo ovog, već i vatrenog tovara koji je nađen u Jajincima, nedaleko od Vučićeve kuće. On je u nedelju saslušan i pušten da se brani sa slobode, ali uz zabranu da napušta boravište i da se obavezno javlja policijskoj stanici dva puta nedeljno.

Jošilov advokat Nebojša Pantić kaže da se ime njegovog klijenta nigde u dokumentima ne dovodi u vezu sa planiranjem eventualnog atentata na premijera ili članove njegove porodice.

Dragan Mektić, ministar bezbednosti BiH, potvrdio je za "Novosti" hapšenje Jošila, ali kaže da ne može da kaže da li postoji njegova veza sa dva arsenala oružja, jer to nije ni napisano u Interpolovoj poternici koju je raspisala Srbija.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.