Ljiljana Smajlović za Espreso: Pobediće Hilari Klinton, a Srbija će biti kolateralna šteta svakog sukoba Amerike i Rusije!
Foto: Fonet

sigurna u pobedu

Ljiljana Smajlović za Espreso: Pobediće Hilari Klinton, a Srbija će biti kolateralna šteta svakog sukoba Amerike i Rusije!

Ankete pokazuju da demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton vodi ispred republikanskog kandidata Donalda Trampa
Objavljeno: 19:25h

Manje od 24 časa ostalo je do predsedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama. Iako je do poslednjeg trenutka veoma napeto, najnovija anketa "Vašington posta" pokazuje da demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton vodi ispred republikanskog kandidata Donalda Trampa.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovo mišljenje dele i Ljiljana Smajlović, predsednica UNS - a, kao i dr Ivan Vujačić, profesor Ekonomskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka u Beogradu, nekadašnji ambasador u SAD (2002-2009).

Smajlović je za Espreso rekla da se čini po svemu, a i ukoliko su ankete tačne, da će nova predsednica Amerike biti Hilari Klinton. Prema njenim rečima, Srbija nema razloga da se raduje pobedi Klintonove.

- Ona će još da zaoštri odnose sa Rusijom. Obama nije bio internacionalistički raspoložen, ona jeste, a ja se slažem sa ambasadorom Montgomerijem, da će Srbija da bude kolateralna šteta u svakom sukobu između Rusije i Amerike - rekla je za Espreso Ljiljana Smajlović.

foto: Fonet

Njeno mišljenje deli i profesor dr Ivan Vujačić, koji za Espreso kaže da će prema njegovom mišljenju pobediti Hilari Klinton, da su njene šanse 85 odsto, dok Tramp ima 15 odsto. Međutim, Vujačić smatra da se to neće ništa posebno odraziti na Srbiju.

- Američka politika je zacrtana. Ako pobedi Hilari, imaćemo nastavak ove iste politike kao što je bila do sada. A, ukoliko se to ne desi, ako nekim slučajem pobedi Tramp, Amerika svakako ne menja svoju politiku svaki dan, ona ima neke precizne, strateške i druge ciljeve koje sprovodi godinama i ne očekujem nikakve velike novosti po tom pitanju - rekao je dr Vujačić, i dodao da Klintonova ima iskustvo, deo establišmenta, da će imati verovatno dobre savetnike. Kako kaže, njen mandat neće biti nimalo neizvestan, pa ako se očekuje neka izvesnost u međunarodnim odnosima, onda je Hilari ta koja će tu izvesnost doneti.

(M. R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.