Svedočio Dragan Karleuša: Postoji snimak ubistva Ćuruvije?!
Foto: Profimedia

suđenje se nastavlja!

Svedočio Dragan Karleuša: Postoji snimak ubistva Ćuruvije?!

Suđenje četvorici pripadnika Državne bezbednosti optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu ispitivanjem penzionisanog policajca - šefa policijske grupe koja je istraživala ubistvo Ćuruvije, Dragana Karleuše
Objavljeno:

Karleuša je počeo svedočenje 28. oktobra a danas je odgovarao na brojna pitanja i tužilaštva branilaca.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na pitanje da li je tokom istrage o ubistvu Ćuruvije njemu neko pretio Karleuša je rekao da nije neposredno i direktno dobijao pretnje, ali da su operativci "osećali neke tenzije i opšte pretnje".

Skot: Vođa jedinice odgovorne za ubistvo braće Bitići - funkcioner vodeće stranke u Srbiji!

Na prošlom suđenju je posvedočio da se na osnovu operativnih saznanja došlo do podataka da je Služba državne bezbednosti umešana u to ubistvo, ali da to nije moglo da se dokaže.

Dragan Karleuša izjavio je danas da Zoran Davidović Ćanda, bivši dečko njegove ćerke Jelene Karleuše, nikad nije bio dovođen u vezu sa ubistvom novinara Slavka Ćuruvije. On je to izjavio nakon što mu je predočen iskaz novinara Milovana Brkića, koji je izjavio da je jedna estradna umetnica bila u vozilu sa Davidovićem, prilikom praćenja Slavka Ćuruvije.

Karleuša je u višečasovnom svedočenju izjavio da je kružila priča o nekom snimku na kojem se vidi ubistvo Ćuruvije i njegove ubice, ali da ga nisu dobili, jer osoba koja je trebala da ga donese nije došla na zakazani sastanak.

Karleuša kaže da ga je o snimku izvestila Zorica Desnica koja mu je rekla da je vlasnika Dnevnog telegrafa ubio Luka Pejović, a da je čovek koji je u posedu kasete ubistva ima veze sa vojskom.

Desnica mu je taj podatak donela 2001. godine, ali da ga je vojna bezbednost obavestila da nemaju kasetu sa ubistvom.

"Sa tim muškarcem sam se sastao dva puta, a kasnije me je Desnica obavestila da se on uplašio i da nije došao na sastanak samnom", rekao je Karleuša, koji je istakao da Luka Pejović nije bio profil osobe koja bi ubila Slavka Ćuruviju.

Karleuša je ponovio da se Zorica Desnica predstavila kao advokat i da mu je rekla da je Pejović ubio Ćuruviju za 200.000 dolara.

Karleuša kaže da su podaci pokazivali da ih je Desnica vodila u pogrešnom pravcu.

Danas je na suđenje bio doveden i bivši pripadnik zemunskog klana svedok saradnik Tužilaštva za organizovani kriminal, Dejan Milenković Bagzi, koji bi trebalo da svedoči o svojim saznanjima vezanim za ubistvo Ćuruvije.

Drugi svedok saradnik Miladin Suvajdžžić, zvani Đura Mutavi takođe bivši pripadnik zemunskog klana, nije doveden jer je, kako je objasnila sudija Snežana Jovanović "na mestu daleko od zgrade Specijalnog suda".

Obojica su pod zaštitom policije i nalaze se na tajnim lokacijama.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.