DANAS PRVA SEDNICA REDOVNOG JESENJEG ZASEDANJA SKUPŠTINE SRBIJE: Minutom ćutanja odata pošta Tasovcu
Foto: Ana Paunković

POČELO JE

DANAS PRVA SEDNICA REDOVNOG JESENJEG ZASEDANJA SKUPŠTINE SRBIJE: Minutom ćutanja odata pošta Tasovcu

Na početku sednice minutom ćutanja odata je pošta preminulom narodnom poslaniku Ivanu Tasovcu

Objavljeno:

Uz intoniranje himne "Bože pravde", poslanici Skupštine Srbije započeli su danas prvu sednicu redovnog jesenjeg zasedanja.Kao pred svako redovno zasedanje poslanike je na ulazu dočekala počasna garda Vojske Srbije.

Na početku sednice minutom ćutanja odata je pošta preminulom narodnom poslaniku Ivanu Tasovcu.

Na dnevnom redu današnje sednice naći će se Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, kojima je predloženo izmirivanja poreskih obaveza kroz reprogram, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji.

Kod tog zakona je osnovna novina uvodjenje prelaznog perioda od 1. novembra ove godine do 30. aprila sledeće godine, kako bi obveznici prešli na novi način fiskalizacije.

Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o Privremenom registru punoletnih državljana Republike Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije kovida-19, biće definisano davanje dodatne jednokratne pomoći od 20 evra u decembru.

Poslanici će razmatrati i Predlog zakona o zaduživanju Republike Srbije kod OTP banke Srbija a.d. Novi Sad za potrebe finansiranja Projekta rekonstrukcije i modernizacije železničke pruge Subotica-Horgoš granica sa Madjarskom (Segedin).

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini kojima se predvidjaju preventivne mere zaštite od buke koje se odnose na oblasti planiranja i izgradnje.

Poslanici će razmotriti i Predlog zakona o izmeni Zakona o muzejskoj delatnosti i to u delu o izboru direktora.

Narodna skupština sastaje se u dva redovna zasedanja, jedno počinje prvog radnog dana u martu, a drugo redovno zasedanje počinje prvog radnog dana u oktobru.

Redovno zasedanje ne može trajati duže od 90 dana.

06:56

ANTISRPSKA REZOLUCIJA O SREBRENICI: Milan Knežević i Jovan Janjić u Usijanju dana KRIVOKAPIĆ JE IZGUBIO KOMPAS

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.