BRACANOVIĆ UPOZORAVA: Ovo je poslednja opomena Vučiću!
Foto: Zorana Jevtić

opasne pretnje!

BRACANOVIĆ UPOZORAVA: Ovo je poslednja opomena Vučiću!

Ovo je poslednja opomena Vučiću, tvrdi Milorad Bracanović, bivši zamenik šefa BIA, u ekskluzivnom intervjuu za nedeljnik Ekspres..
Objavljeno:

Komentarišući događaj sa oružjem nađenim u blizini kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića, Bracanović kaže da je to poruka:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Cilj cele ove akcije jeste poruka predsedniku Vlade ili možda poslednja opomena, a izgleda da je poslednja, da, ukoliko se nešto ne promeni, može da bude kobno po njega ili nekog od njegovih najbližih, mislim na porodicu, decu, ženu, roditelje, brata".

MUSLIMANI HOĆE SVOJU HRANU U VOJSCI SRBIJE! Šešelj im poručuje: Dođite na svinjetinu!

Prema njegovim rečima, samo ostavljanje automobila nakrcanog sanducima sa oružjem na tom mestu, ali ostavljen tako da bude primećen, značilo poruku.

"To je poruka. Poruka da će nešto da se desi ako se određene stvari ne preduzmu. Jer atentatori su bez ovih znakova i simbola mogli i da izvrše napad, ali to očigledno nije bio cilj. Ovo je mafijaška poruka", kaže Bracanović u intervjuu, u kome se za tu poruku navodi da je mafijaška, ali sa "potpisom zapadnih obaveštajnih službi".

A kad je reč o novom arsenalu oružja otkrivenom na Novom Beogradu, za Bracanovića je to jasna paralela sa događajima koji su prethodili ubistvu Zorana Đindjića:

"Ova garaža sa oružjem, to je potpuno ista priča kao i pokušaj, a potom i ubistvo Zorana Đinđića, kad je 'audi smrti' pronađen u malo korišćenoj garaži 'Kombank arene'", tvrdi Bracanović.

"Auto koji je sada pronađen ukraden je u januaru ove godine, a da je ukraden nedavno, njega bi još tražili. To liči na profesionalizam. S obzirom na to da su pronađeni 'hekler koh' ('bebica'), telefoni za aktiviranje eksploziva, 400 grama eksploziva plastičnog, sa toliko eksploziva može da se sruši jedan osrednji objekat i obično se koristi za neutralisanje žive sile, ubijanje ljudi. Teško da je slučajno nađeno", rekao je bivši obaveštajac za Ekspres.

Bracanović je napomenuo da ove zaključke iznosi na osnovu javno dostupnih informacija, koje su saopštili zvaničnici i institucije, i zaključuje da sve ove događaje, ukoliko su te informacije tačne, vidi kao nastojanje "da se poruka primeti i da bi je pročitao onaj kome je namenjena".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.