MUSLIMANI HOĆE SVOJU HRANU U VOJSCI SRBIJE! Šešelj im poručuje: Dođite na svinjetinu!
Foto: Instagram, Reuters

za imame i halal

MUSLIMANI HOĆE SVOJU HRANU U VOJSCI SRBIJE! Šešelj im poručuje: Dođite na svinjetinu!

Lider Bošnjaka kaže da su pokušaji da se vrati poverenje muslimana u Vojsku Srbije pogrešni i unapred osuđeni na propast
Objavljeno:

Poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka dr. Jahja Fehratović, na raspravi u Skupštini Srbije rekao je da većina Bošnjaka Vojsku Srbije ne doživljava kao svoju, i da je neophodno da muslimani u vojsci Srbije imaju imame, predstavnike svoje Islamske zajednice, kako bi stekli potpuno poverenje u tu instituciju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pored imama, prema Fehratovićevim rečima, u Vojsci Srbije mora se uvesti halal standard i posebni kazani u kojima bi se za muslimane spremala hrana prema njihovoj kulturi ishrane.

- Mi danas imamo pokušaje da se upravo prema tim kriterijumima vrati poverenje muslimana u Vojsku Srbije, međutim, oni su nažalost pogrešni i unapred osuđeni na propast. Zašto? Zato što se ovom jako osetljivom problemu prilazi jednostrano, i bez istinske volje da većina muslimana, državljana Srbije povrati poverenje u Vojsku. Imami koji dolaze iz paraverske tvorevine, veštački iskonstruisane za vreme bivšeg režima nemaju autoritet niti zavređuju poštovanje i priznanje muslimana. Većina muslimana takve ne smatra uopšte imamima, a u najtolerantnijem obliku doživljava ih isključivo kao službenike svojevrsne režimske islamske zajednice - rekao je Fehratović.

foto: Wikipedia/Harrygegic, Jelena Vučetić

Lider Radikala Vojislav Šešelj osvrnuvši se na izjave Fehratovića, za Espreso je rekao da Vojska Srbije ima svoje sveštenike, koje je postavio Generalštab, i niko drugi ne može da ih dovodi.

- Ne može niko da traži dovođenje svojih sveštenika, jedino ako oni nisu kompetentni. Što se tiče hrane, ne može da se sprema hrana posebno za vojnike muslimanske veroispovesti. Može jedino da im se kaže u kojim kazanima nema svinjetine, i da se na taj način poštuje njihova vera. Međutim, u ratnim uslovima, kada nema nekog izbora, oni čak mogu da jedu svinjetinu, vera im to dozvoljava - rekao je Šešelj za Espreso.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.