ĐINĐIĆ MI JE PRED SMRT REKAO: Muftija, zar s ovom STOKOM da reformišem Srbiju? (VIDEO)
Foto: Profimedia, Fonet

prvi put progovorio

ĐINĐIĆ MI JE PRED SMRT REKAO: Muftija, zar s ovom STOKOM da reformišem Srbiju? (VIDEO)

Na javnom času na Internacionalnom univerzitetu Muamer Zukorlić je govorio o ubijenom premijeru
Objavljeno:

Muamer Zukorlić pričao je o njihovom poslednjem susretu, nekoliko dana pre nego što je izvršen atentat na tadašnjeg premijera Zorana Đinđića.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema njegovim rečima, sreli su se u Vladi, nakon jedne od diskusija sa ljudima iz vrha prosvete u Srbiji. Izrevoltirani Đinđić pitao je Zukorlića: "Zar sa ovom STOKOM da reformišem Srbiju?". Ovo je prvi put da je ovo muftija ispričao u javnosti!

- To se desilo, ja mislim, četiri ili pet dana pre njegovog ubistva. Imali smo jedan skup u Vladi Republike Srbije na kome su prisustvovali svi rektori, prorektori, svih univerziteta u Srbiji, kao i celokupna ekipa Ministarstva prosvete, kao i premijer koji je tada već imao onu povređenu nogu, ali je izdržao celu sednicu. To je trajalo nekoliko sati.

- Tada je Vlada, odnosno ministarstvo predstavljalo plan reformi univerziteta. Nakon njihove prezentacije krenuli su diskutanti. Ja jesam bio šokiran, ali pošto sam ja bio prvi put ja sam sebi odbijao na to što sam prvi put tu, pa možda tako treba - rekao je Zukorlić, a potom dodao:

foto: Fonet

- Neki diskutanti su ustajali i pričali priče kao da ne pripadaju ovom svetu, kao da žive u nekom 14. veku. Ustajali su i guslali priče "Ma kakva Evropa", "Kakve bolonje, kakve reforme, mi imamo naše, mi ne damo!" I taman kad misliš da je jedan iskočio iščašen, kad ono još jedan i još jedan...i onda mi koji se čudimo, mi ispadnemo iščašeni...

- Naravno, taj sastanak uopšte nije uspeo, i izlazili smo iz sale i slučajno se sretnem na vratima sa premijerom. On se sa mnom pozdravio i rekao mi je sledeće:

- Vidiš li ti muftija, sa kojom STOKOM ja treba da reformišem Srbiju? To su njegove reči! Može li jedan sistem biti nepravedniji nego dati jednoj takvoj st... da vam glasa o sidbini ovog univerziteta. Ili bar da misle da mogu da glasaju' E, ne mogu da glasaju! - prepričavao je Zukorlić Đinđićeve reči.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.