ČEDA DAČIĆU: Idi kod Putina pa njemu budi ministar!
Foto: Nebojša Mandić, Fonet

Lider ldp napao ministra inostranih poslova

ČEDA DAČIĆU: Idi kod Putina pa njemu budi ministar!

- Neka Dačić bude ministar spoljnih poslova Putinu, pa neka vodi rusku politiku, ali kao ministar spoljnih poslova Srbije ne može voditi tu politiku. Najobičnija je laž da on takvu politiku vodi zbog toga što brani interese Srbije - poručio je Jovanović
Objavljeno: 14:51h

Evropska budućnost Srbije je ugrožena, ocenio je danas lider LDP Čedomir Jovanović, koji je poručio da Srbija ne sme da popušta pod pritiscima iz Rusije. Ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću je poručio da može da bude ministar kod Vladimira Putina, ali ne i da vodi takvu politiku u Srbiji

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Takođe, rekao je i da bi premijer Aleksandar Vučić trebalo da izabere, ne između njega i Daćića, već između Evrope i Rusije.

Jovanović je novinarima u parlamentu kazao da je jasno da se kriza u Srbiji produbila i da su se pritisci sa kojima se zemlja suočava posledica ambicije antievropske snage kombinovanih sa pojačanim ruskim interesom da se društvo zaustavi u evrsopkoj transformaciji.

On je istakao da Srbija ne sme popuštati pod uticajem Rusije i onih koji Srbiju žele da zaustave u toj transformaciji. "Ono što smo videli u poslednjih nedelju dana je alarm i na to moramo da reagujemo", upozorava Jovanović.

Navodeći da je LDP 2013. podržao Briselski sporazum i Aleksandra Vučića i Ivicu Dačića u nameri da sprovodi evropsku agendu i da su tri godine nakon toga "očekivali da govore normalnim jezikom".

foto: Dado Đilas

Umesto toga, Dačić Srbiju vraća u 1999. smatra Jovanović, a posledica će biti ista kao tada - Srbija napuštena od Evrope, Srbija u kojoj građani pate...

Dačićeva i ambicija SPS, nacionalista je da Srbiju zaustave na evropskom putu, ocenjuje Jovanović i dodaje da je to nešto protiv čega sa LDP bori i traži podršku za tu borbu.

- Neka Dačić bude ministar spoljnih poslova Putinu, pa neka vodi rusku politiku, ali kao ministar spoljnih poslova Srbije ne može voditi tu politiku. Najobičnija je laž da on takvu politiku vodi zbog toga što brani interese Srbije - poručio je Jovanović.

Jovanović tvrdi da je Dačić 2013. godine potpisao nezavisnost Kosova "s tim što to nije rekao".

Kako je rekao, ne može se u istom trenutku biti u Briselu i Moskvi, dodajući da Vučić mora da izabere: "Ne između mene i Dačića, već između Evrope i Rusije".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.