ORUŽJE U JAJINCIMA: Vučićeva bezbednost bila UGROŽENA, propusti u njegovom obezbeđenju!
Foto: Fonet

Dačić o premijeru

ORUŽJE U JAJINCIMA: Vučićeva bezbednost bila UGROŽENA, propusti u njegovom obezbeđenju!

Dačić je na konfereniciji za novinare rekao da je pronalazak velike količine oružja u Jajincima, u blizini porodične kuće premijera, veoma ozbiljan i težak slučaj ali da on o tome ne može da govori jer nije u njegovoj nadležnosti već će narednih dana o tome govoriti drugi
Objavljeno: 13:36h

Bezbednost premijera Aleksandra Vučića je bila ugrožena i sigurno je bilo propusta u njegovom obezbeđenju, ocenio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dačić je na konfereniciji za novinare rekao da je pronalazak velike količine oružja u Jajincima, u blizini porodične kuće premijera, veoma ozbiljan i težak slučaj ali da on o tome ne može da govori jer nije u njegovoj nadležnosti već će narednih dana o tome govoriti drugi.

Na pitanje da li ima saznanja da će Vučić podneti ostavku na mesto koordinatora službi bezbednosti, Dačić je rekao da ne zna ništa o tome.

Trebalo bi da se ozbiljno pristupi celom pitanju – bezbednosti, kontraobaveštajne zaštite i koordinacije rada svih tih službi. Nemam informacije da li će Vučić ostati na tom mestu”.

Dačić je ponovio da su u pitanju ozbiljne stvari kao i da više verzija događaja potvrđuje da ima propusta u obezbeđenju premijera. “Sigurno ih ima”.

Ministar spoljnih poslova ističe da se treba ozbiljno baviti bezbednosnim radom, iako to možda nije moderno jer nema jake države bez jake vojske, policije i službi.

Na pitanje koliko je stanih diplomata u poslednjih par godina proglašeno za personu non grata u Srbiji dačić je odgovorio da misli da nije nijedan. “Ali, generalno diplomate bi trebalo da poštuju Bečku konvenciju i da se ne mešaju u unutrašnje stvari zemlje domaćina. Takvo ponašanje očekujemo od svih, bez obzira da li su sa istoka ili zapada”.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.