Vučić o atentatu na njega: Možda je oružje ostavljeno u šumi slučajno!
Foto: Printscreen/RTS

premijer se obraća javnosti

Vučić o atentatu na njega: Možda je oružje ostavljeno u šumi slučajno!

Konferencija za štampu premijera Srbije prvi put nakon bezbednosne pretnje u Jajincima
Objavljeno: 12:05h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz pres sale Vlade Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Imali smo duge i teške razgovore sa predstavnicima MMF, oni su uvek oprezni, a imamo još godinu dana aranžmana sa njima - rekao je premijer zahvalivši se građanima Srbije na strpljenju.

Ipak postignut dogovor sa MMF: Biće veće plate i penzije u Srbiji!

- Dogovor je bio da tri godine imamo zamrznute plate i penzije, a prošle godine smo krenuli u lagano povećavanje primanja - podsetio je premijer, dodavši da misli da su ostvareni rezultati na koje smo ponosni.

foto: milos miskov

- Mogu da potvrdim da će nastavnicima, učiteljima i ljudima u prosveti između 6 i 7 odsto biće uvećane plate, lekarima 5 odsto, policiji 5 odsto, vojsci 5 odsto - rekao je Vučić.

Četvrtog novembra ide u Rigu i tamo će razgovarati sa kinseskim premijerom Li Kećiangom.

foto: Fonet

- Idem u Rigu 4. i imaću najduži bilateralni sastanak sa kineskim premijerom i moliću ga, klečaću na kolenima (ne bukvalno, ali i suštinski ako treba) da najpoznatija kineska kompanija preuzme RTB Bor, jer mi ovo više ne možemo da izdržimo - rekao je.

Na pitanje novinara da li ima neka nova saznanja u vezi sinoćnjeg pronalaska oružja u blizini njegove kuće reko je da još uvek nema informacije o tome.

- Bezbednosne službe traže DNK. Mislim da je nemoguće da ne nađemo parcijalni DNK, tako da bi trebalo da nam to pomogne da saznamo ko stoji iza toga. Možda je oružje u šumi ostavljeno slučajno - odgovorio je Vučić.

Premijer Srbije je završio konferenciju za novinare i otišao na zakazan sastanak.

Podsetimo, juče je u blizini kuće premijera Aleksandra Vučića policija je pronašla sanduke s oružjem dovoljnim da njime bude uništena kolona vozila.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.