Srbija nema para za kupovinu ruskog naoružanja!

Uprkos lepim željama

Srbija nema para za kupovinu ruskog naoružanja!

Iako će delegacija Srbije sa ruskim domaćinima razmotriti nabavku vojne opreme i naoružanja, reč o ciframa koje se mere stotinama miliona dolara i za koje nam prosto fali para
Objavljeno:

Srbija, i pored povlašćenih cena koje bi dobila, nema dovoljno novca da kupuje naoružanje od Rusije i Vladimira Putina, objavio je “Blic”. Planirano je da tokom trodnevne posete Rusiji, koja je počela juče, delegacija Srbije razmotri nabavku vojne opreme i naoružanja, ali je, kako saznajemo, reč o ciframa koje se mere stotinama miliona dolara i za koje nam prosto fali para. - Srbiji će biti ponuđeni odlični uslovi za kupovinu opreme. To su interne, ruske cene, ali je za nas i to preskupo - kaže izvor iz srpske delegacije u Moskvi. Naš sagovornik navodi da će svakako biti precizirani detalji kupovine dva transportna helikoptera, čija je nabavka već planirana, ali da mnogo više od toga, poput protivavionskog raketnog sistema S-300, ne treba očekivati.

Politički analitičar Dragomir Anđelković potvrdio je za “Blic” da je rusko oružje za Srbiju skupo. - Dobro je da se razmišlja u pravcu obnavljanja našeg vojnog arsenala u skladu sa našim realnim materijalnim mogućnostima. Očekujem kupovinu dva ili tri helikoptera - navodi Anđelković. S druge strane, izvoz iz Srbije u Rusiju je opao zbog pada kupovne moći u toj zemlji. Srbija bi zato trebalo da stavi akcenat na nove poslove kojima bi to kompenzovala. - Najveći posao bismo mogli da napravimo kada je reč o izvozu hrane, ali i u angažovanju srpske građevinske operative - navodi Anđelković. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.