Vučić: Uzbunjivači pomažu da država bude bolja!
Foto: Fonet

Premijer o korupciji

Vučić: Uzbunjivači pomažu da država bude bolja!

Dosadašnji rezultat primene Zakona o zaštiti uzbunjivača je dobar, imajući u vidu dve trećine rešenih slučajeva, ali, istakao je, moramo i bolje, a bolje može saradnjom sa žrtvama korupcije mogu postići rezultati
Objavljeno: 10:51h

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da mali broj zemalja može da se podiči Zakonom o zaštiti uzbunjivača kakav ima Srbija.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je naveo da je za godinu dana od početka njegove primene 299 predmeta pokrenuto, a 213 rešeno.

"Kada sam postao premijer rekao sam da će borba protiv korupcije biti uvek jedan od prioriteta. Osim političke volje i nulte tolerancije, morali smo i moraćemo da uložimo još mnogo napora da imamo nezavisno sudstvo i jake institucije koje se bave borbom protiv korupcije, ali i da uvedemo nove institute zaštite uzbunjivača", rekao je Vučić otvarajući međunarodnu konferenciju "Svaka istina ima izvor: Zaštita uzbunjivača i novinarskih izvora". Kako je rekao, dosadašnji rezultat primene Zakona o zaštiti uzbunjivača je dobar, imajući u vidu dve trećine rešenih slučajeva, ali, istakao je, moramo i bolje, a bolje može saradnjom sa žrtvama korupcije mogu postići rezultati. On je pozvao građane da prijave svaki i najmanji slučaj korupcije. "Imamo dobar zakon i, osim robe koju sve više izvozimo, ovo je jedna od stvari u intelektualnoj svojini koju možemo da 'izvozimo'", rekao je premijer. Vučić je zahvalio svima koji su se borili i instistirali da Srbija dobije zakon, koji je, kako je rekao, jedan od najbolji u Evropi. "Zahvalni smo svima koji na takav način suštinski rade za državu i zemlju", rekao je Vučić.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.