Vučić: Odluka o Rio Tintu na nacionalnom ili regionalnom referendumu
Aleksandar Vučić, Foto: Instagram

odluku će doneti narod

Vučić: Odluka o Rio Tintu na nacionalnom ili regionalnom referendumu

Povodom predstojećeg Bledskog strateškog foruma, Vučić je naveo da je on jedini lider iz regiona koji će učestvovati u evropskom, a ne u regonalnom formatu

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da će odluka o projektu "Jadar" kompanije Rio Tinto, koja planira ekspoataciju litijuma u blizini Loznice, biti doneta na referendumu, koji će biti organizovan ili na regionalnom ili na nacionalnom nivou.

Vučić je naveo da će odluku o projektu "doneti narod", a za predstojeći protest protiv kompanije ocenio je da se organizuje "kako bi mu se pretilo" i kako bi ga vređali.

On je na današnjoj konferenciji, nakon potpivanja ugovora o izgradnji saobraćajnice auto-put Požarevac-Golubac-Veliko Gradište, naveo da se opozicija za temu Rio Tinta interesuje "ne zato što su počeli da brinu o narodu, već zato što su zabrinuti za svoje političke pozicije".

"Protesti u Srbiji su dozvoljeni, nismo nikada kažnjavali one koje su se protivzakonito okupljali (na protestu), osim ako nisu bili nasilni. ;Nisam ja doveo Rio Tinto, već (predstavnici ;sadašnjih opozicionih lidera)... Na njima je ;da razmisle šta im je bolje", naveo je Vučić.

Povodom predstojećeg Bledskog strateškog foruma, Vučić je naveo da je on jedini lider iz regiona koji će učestvovati u evropskom, a ne u regonalnom formatu.

"Očekujem sastanke sa (predsednikom Evropskog saveta) Šarlom Mišelom, (specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine) Miroslavom Lajčakom, pretpostavljam i sa (predsednicom Evropske komisije) Ursulom fon der Lajen. Mi smo stepen uskladjenosti sa politikama EU povećali sa 46 na 62 odsto, a želimo da vidimo kako oni gledaju na budućnost (evrointegracija)", rekao je Vučić.

Bonus video:

00:45

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.