Vučić se sastao sa predsednikom Parlamenta Kraljevine Švedske Andreasom Norlenom!
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa predsednikom Parlamenta Kraljevine Švedske, Foto: instagram/buducnostsrbijeav

sastanak

Vučić se sastao sa predsednikom Parlamenta Kraljevine Švedske Andreasom Norlenom!

Sastanak je u toku

Objavljeno: 16:32h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saglasio se danas na sastanku sa predsednikom Parlamenta Švedske Andreasom Norlenom u Beogradu, da dvema zemljama prioritet treba da bude jačanje političkog dijaloga i različitih oblika saradnje, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.Vučić je istakao i značaj jačanja parlamentarne saradnje.

Predsednik Srbije je zahvalio za spremnost Švedske da prenese svoja iskustva iz različitih procesa, vezanih za Evropsku uniju, posebno u oblasti vladavine prava, izrazivši zahvalnost za podršku evropskom putu Srbije.

Predsednik švedskog parlamenta Norlen je istakao da njegova zemlja podržava proširenje EU i takodje je izrazio podršku dijalogu Beograda i Prištine.

Vučić je naglasio da Srbija posebno želi da unapredi svoje ekonomske odnose sa Švedskom, sa nadom da bi više kompanija iz te zemlje moglo da se opredeli da investira u našoj zemlji.

Posebno je istakao značaj razvojne saradnje, koja se realizuje uz pomoć Švedske agencije za razvoj, a za koju švedski partneri smatraju da je "uzor dobre saradnje" te agencije sa nekom državom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.