UMESTO ZOKI BUNDA, ZVAĆE GA ZOKI KNJIGA: Zoran Živković već 41 GODINU UZASTOPNO IDE NA SAJAM KNJIGA! (FOTO)
Foto: Petar Lazović

čita jer pišu drugari

UMESTO ZOKI BUNDA, ZVAĆE GA ZOKI KNJIGA: Zoran Živković već 41 GODINU UZASTOPNO IDE NA SAJAM KNJIGA! (FOTO)

U Srbiji uvek kažu da ništa ne valja i ja se sa tim slažem, ali postoji jednostavan način da popravite to stanje. Bar u svojoj sobi. Uzmite i čitajte nešto - rekao je Živković
Objavljeno:

Ni Zoran Živković, predsednik Nove stranke nije propostio priliku da na sajmu knjiga uživa sa suprugom i sinom. On je kako kaže, jedva čekao da počne ovogodišnji sajam, jer voli da čita i smatra da su knjige veliko blago.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Mi smo posetili sajam i naleteli na Živkovića na jednom od štandova. U opuštenom fazonu, sa porodicom, ćaskao je sa prijateljima, a mi smo iskoristili prilku da ga pitamo šta čita u poslednje vreme, šta preporučuje kao obavezno štivo, a otkrio nam je i koliko godina broji njegov "staž" na najpoznatijoj književnoj manifestaciji.

ŠTA KUPITI NA SAJMU KNJIGA? Poznati imaju zanimljive preporuke za vas! (FOTO)

- Moram vam priznati da sam jedva čekao ovogodišnji sajam. Ovo je idealna prilika da se ljudi opuste, kupe neka odlična književna dela i prosto uživaju. Upravo sam završio sa čitanjem knjige Nebojše Milosavljevića, "Sveti Nikola iz Toronta". E sad, što to čitam? Prvenstveno jer je to moj drugar, član je stranke, a i snimaće se film o toj knjizi. I najbitnije, film će snimati Slobodan Šijan. Sada sam počeo da čitam Milovana Đilasa u izdanju Vukotić medija grupe - objašnjava Živković.

foto: Petar Lazović

Kada smo ga pitali za preporuku, nije želeo da izdvoji nijedan naslov, već je rekao:

- Ima toliko lepih knjiga. U Srbiji uvek kažu da ništa ne valja i ja se sa tim slažem, ali postoji jednostavan način da popravite to stanje. Bar u svojoj sobi. Uzmite i čitajte nešto. Ima na desetine hiljada književnih dela koje su prošle istorijsku i stručnu proveru, zato, samo čitajte!

Vidno raspoložen, otkrio nam je i da je ovo 41 godina kako dolazi na sajam knjiga.

foto: Petar Lazović

- 41 godina kako dolazim. Od prvog gimnazije. To je u stvari dokaz koliko sam mator - dodao je kroz smeh.

Šta reći, definitivno ima godine i godine staža.

(M. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.