Podela imovine: Srbiji Titov automobil i vila na Bledu, Sloveniji umetnine!
Foto: Fonet

Rešenje na pomolu

Podela imovine: Srbiji Titov automobil i vila na Bledu, Sloveniji umetnine!

- Mi gledamo kako nama Titova vozila da se vrate, neki muzeiji, vila na Bledu, a Slovenija kako da se veći broj umetničkih dela vrati u tu zemlju. Mi bismo to rešili bilateralno, a ne kroz sukcesiju. To ide u dobrom smeru, u prijateljskom duhu - rekao je Vučić
Objavljeno: 14:29h

Premijeri Srbije i Slovenije Aleksandar Vučić i Miro Cerar dogovorili su naredne korake u rešavanju pitanja nasleđa bivše Jugoslavije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vučić je na konferenciji za novinare posle sednice dve vlade rekao da Srbija potražuje automobile Josipa Broza Tita i vilu na Bledu, a Slovenija umetnine, te da će ta pitanja biti rešena u prijateljskom duhu.

Vučić dočekao Cerara uz crveni tepih i gardu, zajednička sednica dve Vlade

"Nemamo velikih problema, rešavamo pitanja od diplomatsko-konzularnih predstavništava, do većih problema sa Beogradskom i Ljubljanskom bankom u Njujorku. Mi gledamo kako nama Titova vozila da se vrate, neki muzeiji, vila na Bledu, a Slovenija kako da se veći broj umetničkih dela vrati u tu zemlju. Mi bismo to rešili bilateralno, a ne kroz sukcesiju. To ide u dobrom smeru, u prijateljskom duhu", rekao je Vučić.

"S tim procesom ne smemo stati, moramo ga intenzivirati, da se te stvari konačno urede. Saradnja sa Srbijom će podstaći bolju saradnju i sa drugim zemljama bivše Jugoslavije", rekao je Cerar. On je istakao da će Slovenija dobiti 43 originalna međunarodna sporazuma iz Arhiva Srbije, te da je postignut dogovor o digitalizaciji jugoslovenskog arhiva, što je zajedničko nasleđe.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.