Hag ne odustaje od radikala, traži da Srbija izda poternice!
Foto: Dado Đilas

insistiraju na izručenju

Hag ne odustaje od radikala, traži da Srbija izda poternice!

Pritisci na Vladu Srbije da postupi po ovom zahtevu su sve veće, a pojavile su se i spekulacije da je Hag od Interpola tražio da za Vjericom Radetom, Petrom Jojićem i Jovom Ostojićem izda obavezujuću poternicu
Objavljeno: 12:33h

Haški tribunal ne odustaje od zahteva da Srbija izruči radikalsku trojku, koju tereti za nepoštovanje suda, pretnje, zastrašivanje i podmićivanje svedoka u postupku protiv Vojislava Šešelja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako saznajemo, pritisci na Vladu Srbije da postupi po ovom zahtevu su sve veće, a pojavile su se i spekulacije da je Hag od Interpola tražio da za Vjericom Radetom, Petrom Jojićem i Jovom Ostojićem izda obavezujuću poternicu.

Ovu informaciju u nedelju nisu mogli da nam potvrde ni u Vladi Srbije, ni u Haškom tribunalu:

- Nemam informacija o tome - kratko nam je poručio portparol Tribunala Nenad Golčevski.

foto: SRS

On je ponovio da je srpska vlada informisana o obavezi da uhapsi optužene radikale već gotovo dve godine, objašnjavajući da je na adresu vlasti u Beogradu nalog za njihovo hapšenje i izručenje stigao još u januaru 2015.

- Predsednik Tribunala, sudija Agius, u dogledno vreme će odlučiti koje naredne korake će preduzeti u okviru priprema za predstavljanje predstojećih izveštaja u Njujorku, početkom novembra Generalnoj skupštini UN i Savetu bezbednosti, početkom decembra - kaže Golčevski.

Šešelj za "Novosti" kaže da oni u vezi sa potencijalnim poternicama nisu ništa napismeno dobili iz Haga, ali da će radikalska "trojka" sigurno biti oprezna i neće prelaziti granice Srbije.

Vjerica Radeta kaže nam da u Hag dobrovoljno ne ide:

- Da li će vlast odolevati zahtevima iz Haga ili će nas izručiti, zavisi od njih. Sigurno neću biti naivna kao Florens Artman i izlaziti iz Srbije, kao što je ona iz Francuske, pa je bila uhapšena.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.