Danas hitna sednica Biroa za bezbednost zbog dešavanja u CG, Srbija nije slala teroriste na Mila!
Foto: Fonet

po nalogu premijera

Danas hitna sednica Biroa za bezbednost zbog dešavanja u CG, Srbija nije slala teroriste na Mila!

Na dnevnom redu je, pored ostalog, moguća umešanost srpskih državljana u dešavanja u Crnoj Gori, rekao je potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović
Objavljeno: 08:58h

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za danas sednicu Biroa za kordinaciju službi bezbednosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na dnevnom redu je, pored ostalog, moguća umešanost srpskih državljana u dešavanja u Crnoj Gori, rekao je potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Po nalogu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vucića, biće održana sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti na kojoj će se razgovarati o tri veoma važne teme", rekao je Stefanović. Na sednici će, precizirao je ministar, biti reci o mogućoj umešanosti državljana Srbije u nedavna dešavanja u Crnoj Gori, zatim o delovanju stranih obaveštajnih službi na teritoriji Srbije i zaštiti nacionalnog suvereniteta, kao i o borbi protiv korupcije i kriminala. "Očekujem da će brzo i pravovremeno reagovanje svih službi bezbednosti, kao i do sada, dati rezultate, a premijeru ćemo izneti sve važne informacije do kojih smo došli u prethodnih nekoliko nedelja", istakao je Stefanović.

foto: Dado Đilas/Fonet

Kako su objavile "Večernje novosti" srpske bezbednosne službe došle su do pouzdanih podataka da niko iz zvaničnih struktura Srbije nije učestvovao u događajima u Crnoj Gori tokom nedavnih izbora.

Ovaj list navodi da će ta informacija biti predočena i na današnjoj sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Očekuje se da upravo glavna tema bude hapšenje 20 državljana Srbije u Crnoj Gori, tokom izbornog procesa, a zbog sumnje da su pripremali napad na institucije te zemlje i otmicu crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Kao organizator grupe označen je bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić kome je određen pritvor.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.