Prva zajednička sednica vlada Srbije i Vojvodine posle 13 godina! Vučić: Ovde imamo najveću nezaposlenost! (VIDEO)
Foto: Printscreen

zasedanje u ns

Prva zajednička sednica vlada Srbije i Vojvodine posle 13 godina! Vučić: Ovde imamo najveću nezaposlenost! (VIDEO)

U Novom Sadu danas se održava zajednička sednica vlada Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine, kojoj prisustvuje premijer Aleksandar Vučić
Objavljeno: 12:26h

Pokrajinski premijer Igor Mirović kaže kako je to izuzetno važan događaj za Vojvodinu i njene građane, jer se radi o prvoj zajedničkoj sednici dveju vlada nakon 13 godina.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Najveća stopa nezaposlenosti je u Vojvodini, veća čak nego na jugu Srbije, iako je prosečna plata među najvišima u Srbiji, rekao je Vučić u obraćanju nakon sednice Vlade.

Vučić je kazao da je Pokrajina dobila novac za obnavljanje fasada, ali i da je tražila novac za renoviranje 26 škola i vrtića.

Na dnevnom redu su, pored projekata od nacionalnog i regionalnog značaja, na kojima se već zajednicki radi, bile i tačke koje se odnose na druga važna pitanja.

O MMF i Dikiću

Vučić se osvrnuo i na pregovore sa MMF-om, kao i na slučaj hapšenja srpskih državljana u Crnoj Gori.

- Biće teški razgovori s MMF-om, oni nikad nisu oduševljeni vojskom i policijom, ali ja smatram da su oni zaslužili povećanje i to ono koje nije simbolično - izjavio je danas premijer.

Premijer očekuje da će sutra imati precizne podatke vezane za slučaj hapššenja Bratislava Dikića i grupe ljudi iz Srbije, koji su u Crnoj Gori osumnjičeni za planiranje terorističkih napada.

- U nekim stvarima, do kojih ni Crna Gora nije došla, mi smo u prethodnih 24 sata došli, i o tome ćemo obavestiti javnost čim upotpunimo saznanja i budemo sigurni o svemu - rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.