Definitvno i konačno: Sanda Rašković Ivić izbačena iz DSS!
Foto: Beta

OSTAJE PRIVRŽENA IDEJAMA

Definitvno i konačno: Sanda Rašković Ivić izbačena iz DSS!

Odluka je doneta uz dva glasa protiv, od kojih je jedan član Predsedništva Vukosav Tomašević, navedeno je na sajtu DSS-a
Objavljeno:

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) prihvatilo je predlog Izvršnog odbora te stranke o brisanju iz evidencije članstva doskorašnje predsednice stranke Sande Rašković Ivić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Rašković Ivić je kazala da je tužna i iznenađena "dubinom ljudskog beščašća".

SANDA ZA ESPRESO: Izbačena sam iz stranke, ne znam pravi uzrok!

- Kako mogu da komentarišem kada jedna stranka izbaci bivšeg predsednika, koji je rasturenu stranku ujedinio i uveo u parlament? Glavni cilj je bio rasturanje poslaničkog kluba, kada to nije uspelo, onda su se stvari ogolile, kako bi se sprečilo dvovlašće i sve bilo podredjeno centrali - rekla je Rašković Ivić.

Ona je dodala da ostaje privržena idejama nacionalnog, koje je mislila da najbolje može da kanališe kroz DSS i dodala da će u parlamentu nastaviti da nastupa samostalno.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu DSS-a, Predsedništvo je razmatralo predlog IO o brisanju iz evidencije članstva narodnih poslanika koji su odbili sprovođenje odluke o formiranju poslaničke grupe od članova DSS.

Takođe, navodi se da je predlog o isključenju narodnog poslanika Slaviše Ristića odbijen.

foto: Stefan Jokić

Odluka je doneta uz dva glasa protiv, od kojih je jedan član Predsedništva Vukosav Tomašević, navedeno je na sajtu DSS-a.

Rašković Ivić podnela je ostavku na funkciju predsednika DSS zbog, kako je tada navela "neprincipijelnih koalicija" DSS sa Srpskom naprednom strankom u nekoliko opština. Sanda Rašković Ivić je bila članica DSS-a od 2003. godine. Za potpredsednicu DSS izabrana je 2005. godine, a na Skupštini DSS, u oktobru 2014. godine, izabrana je za predsednicu stranke.

Ostavku na tu funkciju podnela je 29. jula 2016. godine ističući da je tu odluku donela jer su neki lokalni odbori DSS napravili vlast sa Srpskom naprednom strankom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.