Završeno suđenje Čanku: Nisam nikoga udario, mada sam to jako želeo!
Foto: Dragana Udovičić

lupao nogom sto

Završeno suđenje Čanku: Nisam nikoga udario, mada sam to jako želeo!

Sudski proces u kojem se lider LSV-a Nenad Čanak tereti da je u septembru 2012. u novosadskoj kafani Tako je suđeno prebio Pavla Lešanovića iz Beograda, danas je završeno, a izricanje presude zakazano je za utorak
Objavljeno:

To je ponovljeni postupak, jer je Viši sud u Novom Sadu postupak vratio na ponovno odlučivanje novosadskom Osnovnom sudu. Na početku današnjeg pretresa Čanak je na pitanje sudije Tamare Kucurac, da li želi da se izjasni o optužbi, rekao da nije kriv i da se neće izjašnjavati o optužbi. On je na pitanje sudije da li je svestan posledica takve odluke, Čanak je rekao da je to od početka bio i ostao politički proces.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Namera je bila da se od kafanskog incidenta napravi alat kojim će se diskreditovati moj politički rad i ja kao čovek - rekao je Čanak.

On je podsetio da je dva dana posle incidenta podneo ostavku na mesto narodnog poslanika da se, kako je rekao, ne bi posumnjalo da će se pozivati na poslanički imunitet, podsetivši da je dva puta biran za narodnog poslanika.

foto: Dragana Udovičić

- Sve ovo što se dešava ima hiljadu mana i nema nijedan dokaz. Nisam kriv i nikoga nisam udario ni sa čim. To ne znači da odstupam od svoje odbrane, a ono što sam ranije izjavljivao bilo je plod moje želje koju, nažalost, nisam ostvario. Nisam nikoga udario, niti povredio, mada sam to veoma želeo - rekao je Čanak, vidno uzbuđen.

On je istakao da ostaje pri toj izjavi i da više neće odgovarati na postavljena pitanja u postupku. Nakon te izjave usledila je rasprava u kojoj su advokati odbrane i punomoćnik oštećenog često ulazili u sukobe, a tema je bila sučeljavanje, pa je na kraju sudija donela odluku da do tog sučeljavanja dođe.

Tokom sučeljavanja Čanak je štapom udario po stolu, pa je Lešanovićev advokat zatražio pauzu i da u sudnicu dođe sudsko obezbeđenje, što je sudija i naložila.

foto: Dragana Udovičić

Čanak URNISAO SRBE: Od paprikaša do Fejsa, u jednoj rečenici objasnio sve! (FOTO)

Kako su advokati odbrane istakli, Čanak je udario štapom o sto kako bi pokazao da ne može da podigne ruku s ciljem da udari Lešanovića. Advokati Lešanovića su s druge strane tvrdili da je to Čanak to namerno uradio kako bi zaplašio njihvog klijenta. Posle pauze i ulaska sudskog obezbeđenja, proces je nastavljen bez incidenata.

Tužilaštvo je zatražilo osuđujuću presudu i to od osam meseci zatvora uslovno, zbog nanošenja lakih telesnih povreda, dok je odbrana u završnoj reči tražila oslobađajući presudu, kakva je i izrečena 30. marta ove godine u prvom postupku.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.