Branko Ružić: Nije mi izazov da rušim Dačića, nego najjačeg u zemlji! (FOTO)
Foto: Stefan Jokić

iskreno!

Branko Ružić: Nije mi izazov da rušim Dačića, nego najjačeg u zemlji! (FOTO)

Potpredsednik Socijalističke partije, Srbije Branko Ružić odlučio je u svojevrsnoj političkoj ispovesti da progovori nakon šest meseci ćutanja
Objavljeno:

Slovi za jednog od najvećih opozicionara, a potpredsednik je druge po jačini stranke u vlasti. Apsurd ili je na srpskoj političkoj sceni sve moguće? Političar koji je sumnjiv i kada ćuti, tek Branko Ružić je svoje političke stavove poslednji put javno izneo pre šest meseci. Branko Ružić je intervjuu za Nedeljnik odlučio da razbije jedan od interesantnijih mitova na srpskoj političkoj sceni - da li će rušiti svog stranačkog lidera Ivicu Dačića.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Fonet

- Dok smo i Dačić i ja u SPS-u, do tada je SPS najstabilniji. I to je najvažnije. Dačić ima moju nepodeljenu podršku od početka do kraja. Ne vidim razloga da se i u SPS-u dogodi bratoubilaštvo ili oceubistvo. SPS nije kao neke druge partije, izdaja nije naš manir. Niti mi je izazov da rušim Dačića. Meni je izazov da se borim protiv nekog ko je jak, a ne protiv nekog ko mi je saborac. A zna se ko je najjači u zemlji, rekao je Ružić.

Nikolić: Ako se kandidujem - niko neće moći da me ugrozi!

On je govorio i o imidžu opozicionara koji ga prati.

- Uvek ću biti opozicija nerazumevanju, nezdravorazumskim, neprincipijelnim stavovima. Ako ukažete na osnovno pravno načelo - presumciju nevinosti, pa za to dobijete kritiku, ili ako pomenete da je greška što su ukinute neke televizijske ili radio emisije, pa zbog toga od koalicionih partnera budete stavljeni na stub srama, takvu verbalnu malverzaciju i politiku ne prihvatam. To nije manir ozbiljnih političara. Ali to je pluskvamperfekt. Ne razumem zašto je percepcija u javnosti ili kod nekih ljudi iz SNS-a da sam opozicionar. Ponekad mi je smešno, ponekad čudno zašto se toliko energije troši na svaku moju izgovorenu reč. A često i neizgovorenu, kaže Ružić.

Na pitanje da li je lider njegove stranke Ivica Dačić u defanzivi, Ružić je odgovorio:

- U spoljnoj politici vrlo ofanzivan i uspešan, u domaćoj nažalost ponekad - da. Ali svi smo mi u SPS-u u stvari odgovorni za takav status SPS-a. Kao da neki od nas ne razumeju 'duh vremena' u kome politički bitišemo - kazao je on u intervjuu za Nedeljnik.

(Espreso.co.rs / Nedeljnik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.