Vučić Blagojeviću: Snađi se! Škola u Beloj Palanci mora da bude završena do 1. maja
Foto: Beta

Premijer u poseti Beloj palanci

Vučić Blagojeviću: Snađi se! Škola u Beloj Palanci mora da bude završena do 1. maja

Premijer je u više navrata od direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marka Blagojevića tražio da mu kaže precizno kada će radovi biti završeni, između ostalog - kada će biti postavljen nov parket i obnovljena fiskulturna sala
Objavljeno:

Predsednik vlade Aleksandar Vučić obišao je, poslednjeg dana boravka vlade u niškom kraju, tri osnovne škole gde se upoznao s brzinom radova na njihovoj obnovi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vučić je obišao škole "Ljubomir Živković-Ljupče Španac" u Beloj Palanci, "Jovan Aranđelović" u obližnjem selu Crvena Reka i "Dobrila Stambolić" u Svrljigu.

U razgovoru s nastavnicima i đacima raspitivao se šta nedostaje, a učenici su rekli da su to klupe, stolice, lopte...

Vučić im je obećao da će za nekoliko meseci sve to dobiti i da će im biti mnogo lakše. Premijer je u više navrata od direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marka Blagojevića tražio da mu kaže precizno kada će radovi biti završeni, između ostalog - kada će biti postavljen nov parket i obnovljena fiskulturna sala. Blagojević je rekao da to zavisi od lokalne samoupave i da očekuje da će to biti na leto, a Vučić je uzvratio: "Završavamo 1. maja, a ti se snađi". Za rekonstukciju te škole odvojeno je 44 miliona dinara, a za drugu, u Crvenoj Reci, pet miliona dinara. Ministar Vanja Udovičić podelio je učenicima lopte za košarku, rukomet i odbojku. Direktorka škole "Španac" Vanja Tanasković rekla je Tanjugu da je do sada renovirana fasada i stolarija, a predsednik opštine Goran Miljković da se za par dana očekuje raspisivanje tendera za renoviranje kompletne škole. Sredstvima USAID 2005. godine je u toj školi renovirana računarska učinioca, dok je rekonstrukciju fiskulturne sale i električne instalacije finansiralo Ministarstvo prosvete, Ministarstvo finansija i Nacionalni investicioni plan.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.