VUČIĆ NA JUGU: Banja kao spomenik propadanja, sledeće godine više vaučera za letovanja! (FOTO)
Foto: Fonet

mora se obnavljati

VUČIĆ NA JUGU: Banja kao spomenik propadanja, sledeće godine više vaučera za letovanja! (FOTO)

- Najbolje bi bilo da nađemo privatnike odmah. Ne možemo da dozvolimo da banja ostane u ovakvom stanju - rekao je Aleksandar Vučić i dodao da je to moguće, jer država ima malo više novca u budžetu
Objavljeno:

Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je u Kuršumlijskoj banji nameru države da preuzme kontrolu i staranje nad banjama u Srbiji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vučić je rekao da je Kuršumlijska banja još jedan "spomenik našeg propadanja, ne toliko iz devedesetih, nego iz dvehiljaditih godina", da je namera vlade da reši imovinsko-pravne odnose i nađe investitore.

Vučić: Autoput Niš-Priština spas za Toplički okrug!

- Najbolje bi bilo da nađemo privatnike odmah. Ne možemo da dozvolimo da banja ostane u ovakvom stanju - rekao je Vučić i dodao da je to moguće, jer država ima malo više novca u budžetu.

Kako su mališani iz vrtića u Prokuplju zbunili Vučića: Hoćemo još Kineza! (FOTO)

foto: Beta

On je rekao da su banje uništene 2005. i 2006. godine, da su zatvorene pre 10 godina, a "sada to neko treba da popravi".

- Postaraćemo se da banja ne bude izgubljeni spomenik iz prošlih vremena iz kojih smo izašli kao gubitnici - rekao je Vučić.

foto: Beta

On je naveo da je za obnovu banje potrebno dosta novca, ali da je vlada spremna i za javno-privatno partnertstvo, budući da je taj deo Srbije od velikog strateškog, političkog i ekonomskog značaja.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.