SELAKOVIĆ: Mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana za nas su od SUŠTINSKE važnosti
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, Foto: Printscreen/Youtube

Ministar spoljnih poslova

SELAKOVIĆ: Mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana za nas su od SUŠTINSKE važnosti

Ministri su razgovarali i o značaju regionalnog povezivanja, pre svega ekonomskog

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas u Poznanju da je sastanak ministara spoljnih poslova Višegradske grupe i Zapadnog Balkana bio da se regionu potvrdi snažna podrška Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske.

Šef srpske diplomatije istakao je da su te zemlje, kada su pregovarale o članstvu u EU, tačno znale da, kada sprovedu određene reforme i obaveze, u tom momentu imaju i datum svog ulaska u EU, a da je to ono što Zapadni Balkan danas nema, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

"Ovo je bila još jedna prilika da se apeluje na kolege da njihova podrška nama bude još čvršća, da se zaobiđe ono što nam se učinilo da postoji na Zapadnom Balkanu, a to je da se podizanje bilateralnih pitanja koristi i služi kao jedna vrsta prepreke nastavku evropskog puta, i da pokažemo u nekim stvarima jedinstvo", rekao je ministar.

Ministri su razgovarali i o značaju regionalnog povezivanja, pre svega ekonomskog.

"Za nas je važno da evropske integracije nude očuvanje mira i stabilnosti u regionu. Mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana za nas su od suštinske važnosti. Srbija daje doprinos očuvanju mira i stabilnosti na svakom koraku i nastaviće to da radi", poručio je Selaković.

Bonus video:

01:02

BRAĆA KAZIĆ PODIGLI CELU REDAKCIJU ESPRESA NA NOGE!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.