Ministar policije tužio Vesnu Pešić i urednice Peščanika, traži 200.000 dinara!
Foto: Fonet / Zorana Jevtić

Presavio tabak

Ministar policije tužio Vesnu Pešić i urednice Peščanika, traži 200.000 dinara!

Stefanović je tužbu podneo zbog kolumne Vesne Pešić objavljene 14. maja u Peščaniku pod naslovom "Dosoljavanje"
Objavljeno: 11:05h

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, podneo je tužbu protiv sociologinje Vesne Pešić i glavnih urednica portala Peščanik Svetlane Lukić i Svetlane Vuković, objavio je dnevni list Danas. Stefanović u tužbi traži naknadu od 200.000 dinara na ime povrede časti i ugleda.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Stefanović je, kako navodi Danas, tužbu podneo zbog kolumne Vesne Pešić objavljene 14. maja u Peščaniku pod naslovom "Dosoljavanje". Tužba je podneta zbog delova ovog teksta u kom Vesna Pešić piše da je "jedino glupost ministra Nebojše Stefanovića nenadmašna i nepredvidiva" i da "do sada nismo otkrili zašto je baš njemu dodeljena uloga da ispadne najgluplji".

"Možda zato što se on uvek pojavljuje posle Vučića da 'zapuši' preostale rupe. I kakve bisere je prosuo ovoga puta? Izjavio je da je 'spin' to što je glavna vest u Srbiji rušenje tri nelegalna objekta u Savamali. Baš samo tri objekta", napisano je u Stefanovićeoj tužbi i priložen transkript razgovora koji je ministar vodio s novinarkom RTS-a Marijom Savić Stamenić, na koji se odnosio sporni deo kolumne.

Tužbu je u ime Stefanovića podnela advokatska kancelarija Popović i Pantelić, a u tužbi se navodi da je "Vesna Pešić novinar" i da je "maliciozno i netačno preneta izjava tužioca povodom nelegalnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici", koju je dao za RTS.

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.