ITALIJA POKAZALA DA JE PRIJATELJ I STALA UZ SRBIJU: Brnabić o odnosima dve zemlje nakon sastanka sa di Majom!
Ana Brnabić, Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

PAŽNJA

ITALIJA POKAZALA DA JE PRIJATELJ I STALA UZ SRBIJU: Brnabić o odnosima dve zemlje nakon sastanka sa di Majom!

Bez jake Italije ni Srbija ne može biti jaka, poručila je Brnabić sagovorniku

Objavljeno:

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Italije Luiđijem di Majom o najvažnijim ekonomskim i političkim procesima u zemlji i regionu i podršci koju Rim na svim nivoima pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

Premijerka Brnabić istakla je da Srbija pomno prati oporavak Italije od posledica pandemije korona virusa imajući u vidu da je ta zemlja među najznačajnijim partnerima Srbije na ekonomskom polju, saopštila je vladina pres služba.

Bez jake Italije ni Srbija ne može biti jaka, poručila je Brnabić sagovorniku.

Govoreći o reformama koje se sprovode na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, premijerka Brnabić je naglasila da je Srbija spremna za otvaranje dva klastera, a da se Italija još jednom pokazala kao država prijatelj u procesu proširenja time što se iskreno založila za njihovo otvaranje.

Prema njenim rečima, od posebne važnosti je i stabilnost regiona kako u ekonomskom tako i u političkom smislu i zato Beograd čini sve da pokrene dijalog sa Prištinom, kao i da osnaži regionalno ekonomsko povezivanje.

Šef italijanske doplomatije pohvalio je napore Srbije u borbi protiv pandemije i vakcinacije stanovništva protiv Kovid 19 istakavši će to morati da uvide i druge zemlje ne samo regiona, već i EU.

On je dodao da je, kada je reč o proširenju EU, Srbija prirodni deo Evrope i zato joj Italija pruža svaku vrstu podrške na tom putu, a bilateralni odnosi predstavljaju primer i drugim članicama Unije.

Ministar spoljnih poslova Italije saglasan je da će zajednička sednica dveju vlada dati dodatni podsticaj kvalitetnim međudržavnim odnosima, ističe se u saopštenju.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.