Ambasador SAD: Tabloidima nije važna istina, nego poruka
Foto: Fonet

o politici i novinarstvu

Ambasador SAD: Tabloidima nije važna istina, nego poruka

- Vidim da politički lideri, koji žele da zadrže svoje pozicije, imaju tendenciju da povremeno raspiruju etničke tenzije, kako bi povećali podršku koju imaju u svom društvu - izjavio ambasador SAD
Objavljeno: 11:06h

Istorija ovog podneblja pokazuje da ne možete da uzmete mir zdravo za gotovo i da morate da se zabrinete kada se tenzije pojačaju, kaže u ekskluzivnom intervjuu za novi broj Nedeljnika ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Mislim da ne postoji trenutno nijedan lider u regionu koji ozbiljno razmišlja o povratku ratu. To bi bilo katastrofalno za region, za narode svih zemalja u regionu. Ali vidim da politički lideri, koji žele da zadrže svoje pozicije, imaju tendenciju da povremeno raspiruju etničke tenzije, kako bi povećali podršku koju imaju u svom društvu. Ono što regionu treba jesu državnici i politički lideri koji su fokusirani na budućnost. Treba nam više državnika, manje istoričara", ispričao je Skot za Nedeljnik.

On je u intervjuu Nedeljniku pričao o Petom oktobru, novom zveckanju oružjem na Balkanu, vladavini prava u Srbiji, preprekama za oporavak srpske privrede, ali i čestitao Vuku Jeremiću na kampanji za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija.

"Peti oktobar je nesumnjivo označio početak nove ere u srpskoj politici, nakon ere Slobodana Miloševića koja je bila destruktivna ne samo po region nego posebno za građane Srbije. Mislim da su nade mnogih koji su tog dana bili na ulicama Beograda ostale neispunjene. Mnogi su razočarani što reforme koje su čekali i kojima su doprineli nisu donele rezultate kojima su se nadali", rekao je Skot.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.