ZAPAD NEGODUJE: Srbija će imati problema zbog ovog počasnog konzula? (FOTO)
Foto: Printskrin / Tviter / Tomislav Nikolić

NEZADOVOLJNI!

ZAPAD NEGODUJE: Srbija će imati problema zbog ovog počasnog konzula? (FOTO)

Imenovanje Genadija Timčenka za počasnog konzula Srbije u Sankt Peterburgu moglo bi da dodatno zakomplikuje položaj Srbije na Zapadu
Objavljeno:

Američka novinska agencija AP ocenjuje u sredu da bi imenovanje Genadija Timčenka, kojeg opisuje kao milijardera i prijatelja ruskog predsednika Vladimira Putina, za počasnog konzula Srbije u Sankt Peterburgu moglo da dodatno zakomplikuje položaj Srbije na Zapadu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

AP za Timčenka navodi da je u pitanju "čovek koji je na listi sancija SAD zbog Ukrajine" i dodaje da je "kancelarija proruskog predsednika Srbije Tomislava Nikolića saopštila da je Genadij Timčenko inaugurisan na ceremonijalni položaj u drugom po veličini ruskom gradu".

Nikolić iz Rusije poručio: Albanci ne mogu da se igraju sa nama

Agencija navodi i da je "Timčenko, bivši Putinov džudo partner, živeo u Švajcarskoj i ima dvojno rusko-finsko državljanstvo", kao i da je "njegovo lično bogatstvo procenjeno na oko 7,6 milijardi dolara, zaradjenih mahom u poslovima oko energetike".

AP piše da "Srbija formalno želi da pristupi Evropskoj uniji od 28 nacija, ali je odbijala da primeni sankcije koje podržava Zapad protiv Kremlja zbog njegove uloge u ukrajinskoj krizi".

(Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.