Oliver Ivanović: Nisam ubijao civile, čak sam i spasavao prijatelje Albance! (FOTO)
Foto: Fonet

izjasnio se...

Oliver Ivanović: Nisam ubijao civile, čak sam i spasavao prijatelje Albance! (FOTO)

Pred Apelacionim sudom u Prištini počelo je izlaganje Olivera Ivanovića
Objavljeno: 12.10.2016. 14:25h

On je nepravosnažno osuđen na devet godina zatvora, a Ivanović tvrdi da ni aktivno ni pasivno nije učestvovao u ubistvu albanskih civila 14. aprila 1999. O svemu je, kako kaže, saznao tokom procesa suđenja i potresnih izjava svedoka.


OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Oliver Ivanović je, obraćajući se sudu, rekao da zna da se njegove reči neće uzeti kao dokaz, ali da oseća obavezu da se o ovome izjasni kao čovek, preneo je Kim Radio.

Neposredno pre događaja za koji je osuđen na devet godina zatvora je, kako kaže, sa Kosova prebacivao prijatelje Albance do Novog Pazara. Za to je imao ljudski motiv, ispričao je i dodao da nije uzimao novac, iako su mu prijatelji nudili. Rekao je i da je spasavao i zaposlene inženjere u "Feroniklu" gde je i sam radio.

foto: Fonet

- Da li neko može da zamisli da takav čovek može da se nađe u ovakvoj situaciji i učestvuje u tako nečemu - zapitao je Ivanović.

- Ja sam obrazovan, što svedoči i tužilaštvo. Imaju nekoliko elemenata kako me opisuju - kao sportistu, biznismena, viđenijeg ili poštovanog građanina koji govori albanski jezik. Nijedan me nije opisao kao nacionalistu - naveo je lider SDP-a.

- Ja nisam ništa od ovoga uradio - kazao je Ivanović pred Apelacionim sudom.


Na pravdi boga: Oliver Ivanović dobio 9 godina zatvora!


Ponovio je da je tokom rata imao samo ljudske motive da pomaže svima koji su bili u nevolji.

- Ako na osnovu toga zaključujete da sam nacionalista, onda ne znam šta da kažem - rekao je Ivanović, dodajući da je svoje navode spreman da potvrdi i na detektoru laži.

- Da nisam u ovakvoj situaciji, ovo bi za mene bila velika uvreda. Sada se borim, umesto da živim normalnim životom - kazao je Ivanović.

Nakon što je Ivanović zavržio svoje obraćanje pred sudom, određena je pauza. Nakon toga će se nastaviti ročište, a predviđeno je da se tada obrati odbrana ostale četvorice Srba koji su u prvostepenom postupku oslobođeni krivice.

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media