Kosovski parlament otima Trepču od Srbije: Marko Đurić traži hitnu sednicu SB UN!
Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Kakav lopovluk

Kosovski parlament otima Trepču od Srbije: Marko Đurić traži hitnu sednicu SB UN!

Zakon, pored 80 odsto vlasništva vlade u Prištini nad Trepčom, i formiranja novih radnih jedinica, od kojih bi ona na Severu bila "Rudnik sa flotacijom Leposavić-Kopaonik", predviđa i ulazak vlade u moguća partnerstva sa privatnim sektorom
Objavljeno: 12:14h

Kosovski parlament usvojio je noćas u drugom čitanju zakon o Trepči, javljaju prištinski mediji. Kako navodi Zeri, od 93 prisutna popslanika 79 je glasalo za, 14 je bilo uzdrzano, niko nije bio protiv.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Odmah nakon usvajanja nacrta zakona u prvom čitanju, poslanici Srpske liste napustili su juče skupštinsku salu, a kako je javio RTK2, za njih je to zasedanje parlamenta tada bilo završeno.

Švajcarci tvrde: Jeremić je pao zato što je srpski patriota!

Maratomnska sednica trajala je od juče u 10. sati. Nakon usvajanja Nacrta zakona o Trepči u prvom čitanju, kosovska Skupština nastavila je posle ponoći sednicu, jer da bi zakon bio usvojen, mora da prođe i drugo čitanje.

Raspravu i drugo čitanje zakona predsednik Skupštine bio je zakazao za 20:30, ali sednica je počela kasnije posle ponoći.

Čekalo se da o 20 amandmana na taj zakon raspravljaju odbori za ekonomski razvoj, infrastrukturu, trgovinu i industriju.

foto: AP

Zakon, pored 80 odsto vlasništva vlade u Prištini nad Trepčom, i formiranja novih radnih jedinica, od kojih bi ona na Severu bila "Rudnik sa flotacijom Leposavić-Kopaonik", predviđa i ulazak vlade u moguća partnerstva sa privatnim sektorom.

Nacrt zakona o Trepči, odlukom većine glasova poslanika, bio je i jedina tačka dnevnog reda zasedanja.

O zakonu je pred poslanicima govorio kosovski premijer Isa Mustafa, koji je istakao da je Trepča "vlasništvo Kosova".

On je izneo detalje o tome kako bi Trepča trebalo da bude organizovana, potvrdivši ranije navode srpskih predstavnika da će Trepča Sever biti - ugašena.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.